Muziekdrama:In het zicht van de vrijheid

 

Bijzondere voorstelling op station Simpelveld 

Limburg viert dit najaar 75 jaar vrijheid. In dat kader heeft ‘Het productiehuis Valkenburg’ een muziekdramatische productie gemaakt: ‘In het zicht van de vrijheid’. De voorstelling is gebaseerd op een waargebeurd verhaal: op de avond van 5 september 1944 arresteren de Duitsers twee jonge verzetsmensen, Joep Francotte (23) uit Vaals en Sjeng Coenen (29) uit Simpelveld. Ze worden ‘s nachts op de Cauberg doodgeschoten.

 

De productie heeft de vorm van een geënsceneerd oratorium, met liederen, koren, instrumentale voor- en tussenspelen en verbindende teksten. De muziekkeuze is zeer divers: van madrigaal tot chanson, van protestlied tot aria en duet. Solisten: Suzan Seegers, Lien Haegeman, Pascal Pittie en Vincent Kusters. Verteller: Rufus Hegeman. Regie: Sybrand van der Werf. Dirigent: Frenk Rouschop. Steven van Kempen, koordirigent/pianist. Idee, concept, teksten: Jos Frusch

Kaartjes
Deze bijzondere voorstelling wordt door gemeente Simpelveld aangeboden aan haar inwoners. Het muziekdrama wordt op vrijdag 20 september opgevoerd op het station van de Miljoenenlijn in Simpelveld. Iedereen kan voor slechts € 2,50 (een sterk gereduceerd tarief) een kaartje kopen voor deze voorstelling. Dat kaartje is ook nog eens goed voor een drankje bij brasserie Perron 4.

Er zijn slechts 300 kaarten beschikbaar. Dus op is op. De kaarten zijn te koop bij Brasserie Perron 4 (Stationsstraat 22 Simpelveld), bakkerij Dreessen (Wilhelminastraat 27 Bocholtz) en het gemeentehuis.

Geef een reactie