Op deze zonnige september zondag begon voor Rood Groen de competitie 2019 – 2020 met een uitwedstrijd tegen degradant uit de 3e klasse Leonidas. Voor het verjongde Rood Groen gelijk een goede testcase waar we in deze poule zouden staan. Na vijf minuten kreeg Leonidas echter al penalty toen de verdediging van Rood Groen aan de noodrem moest trekken. De penalty werd benut (1-0) zodat Rood Groen in de achtervolging kon.

Met en met kwam Rood Groen beter in de wedstrijd en toen in de 20ste minuut Rood Groen een vrije trap mocht nemen en Scott van Delden de bal snel op de geheel vrijstaande Timo Zenden speelde en deze vanaf de linker hoek van de zestien de bal in de recht bovenhoek krulde stond de 1-1 toch weer vrij snel op het bord. Daarna ging de wedstrijd wat meer op en neer en kwam Rood Groen keeper Andreas Heijenrath steeds beter in de wedstrijd met een aantal knappe reddingen.

Rood Groen wist echter in de 32ste minuut een snelle uitval op te zetten. Deze eindigde met een voorzet vanaf de achterlijn van Kyan Jacobi, die tussen de laatste Leonidas verdediger en keeper precies bij Kevin Savelberg in de voeten kwam en deze goed afrondde was het zomaar 1-2 voor Rood Groen. Hoewel Leonidas sterker werd maar de Rood Groen keeper onpasseerbaar leek brak de rust dus met 1-2 in het voordeel van Rood Groen aan. In de tweede helft een beetje hetzelfde spelbeeld. Leonidas probeerde de achterstand goed te maken en drukte Rood Groen achteruit.

De verdediging hield stand tot de 65ste minuut toen een aanvaller aan de aandacht ontsnapte en geheel vrij voor de keeper rustig bleef en de 2-2 scoorde. In de laatste 25 minuten hadden beide ploegen goede kansen om de voorsprong te pakken maar de keepers bleven overeind zodat het op een gelijk spel leek uit te draaien.

Toen in de 92ste minuut Rood Groen, op het middenveld, de bal niet verwerkt kreeg kon Leonidas de aanval overnemen. Dat resulteerde in een vrij gespeelde aanvaller die de winnende 3-2 voor Leonidas binnenschoot. In de laatste twee minuten probeerde Rood Groen de gelijkmaker nog wel te forceren maar dit leverde niets op zodat, toen de scheidsrechter affloot, er slechts een zure nederlaag restte. Als je man of de match je keeper is zegt dat al iets over het spelbeeld dus over de hele wedstrijd gezien was de overwinning van Leonidas verdiend maar als je een punt in de blessuretijd verspeeld is dat altijd zuur.

Volgende week komt de studentenploeg van DBSV ( ook al een taaie tegenstander die we in de nacompetitie tegenkwamen) naar Lemiers voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.