Gisteren was het dan zover, het moment waar we al vele weken voor in training zijn: onze eerste competitiewedstrijd! Dit betekend het einde van een goede voorbereiding en het begin van het ‘echte werk’.

Onze tegenstander vandaag, Prinses Irene vr 1, is voor ons geen onbekende.
Gedegradeerd uit de hoofdklasse, we kwamen ze al tegen in de nacompetitie afgelopen jaar. Deze wedstrijd wonnen we, hetzij met moeite. We wisten dus dat onze eerste competitiewedstrijd direct tegen een geduchte tegenstander zou zijn. Onze trainer a.k.a. spion Mo had de dames van Prinses Irene vorige week al aan het werk gezien, dus we ging perfect geinstrueerd en voorbereid deze wedstrijd in.

Zoals door Mo voorspeld zetten de dames van Prinses Irene vanaf minuut 1 druk op onze verdediging. Het eerste kwartier van de wedstrijd hadden we hier moeite mee, het spel oogde chaotisch, we hadden weinig rust aan de bal, het middenveld was te statisch en lastig bereikbaar, kortom: heel veel voetbal was er niet te zien. Ondanks dat krijgt Shirley het in de 10e minuut op haar heupen: ze krijgt op een meter of 18 de bal aangespeeld, draait perfect weg en knalt de bal met haar linkerchocoladebeen in de verre hoek: 1-0!

Vanaf dit moment veranderd het spelbeeld. We doen datgene, wat we heel de voorbereiding goed gedaan hebben, namelijk voetballen!
We houden rust aan de bal, zoeken de combinaties, het spel wordt dynamischer en de druk op onze verdediging neemt af. Kat in het bakkie zie ik u denken… niet dus! In de 32e minuut komt Prinses Irene voor de 1e keer in de buurt van ons doel, verdedigend staan we niet goed: 1-1..

Hoe knullig ons tegendoelpunt tot stand kwam, des te knulliger komen we in de 38e minuut weer op voorsprong. Een scherp ingedraaide corner van Sharona wordt door een speelster van Prinses Irene in eigen doel getikt: 2-1!  En dit geven we niet meer weg zal ik u alvast verklappen (cliffhanger!!!) In de 42e minuut een pass van Mirthe op Sharona, die de bal in de kruising mikt: 3-1! Enkele minuten later fluit de uitstekend leidende scheidsrechter voor de rust.

De tweede helft begint zoals de eerste: Prinses Irene moet komen gezien de achterstand, en zetten dan ook weer fanatiek druk.
Na enkele minuten wordt hen duidelijk dat onze verdedigers voetballend prima hun mannetje staan, en de druk neemt ook weer vrij snel af. Er vinden enkele wissels plaats, en hier worden we zeker niet minder sterk door!We creëren nog enkele kansen, maar zijn helaas niet scherp genoeg, en het duurt tot de 77e minuut dat er weer gejuicht mag worden. Shirley wordt de diepte ingestuurd en maakt 1 op 1 beheerst af, haar 2e doelpunt van de wedstrijd: 4-1!

We zijn nog niet klaar met klappen en de 5-1 zit er alweer in: middels goed positiespel snijden we vanuit de verdediging via het middenveld richting de voorhoede door de verdediging van Prinses Irene heen, Zoë krijgt de bal en geeft deze prima voor op Lisa, die prachtig afrondt!
Was Lisa zojuist nog de afmaker, in de 86e minuut is ze de aangever voor de 6-1: Sharona hoeft de bal maar binnen te lopen.

Al met al een wedstrijd met 2 gezichten: voetballend en druk-zettend misschien niet altijd zoals vooraf gehoopt, maar toch wel redelijk effectief in de afronding! Als team, 19 vrouwen sterk, knokken we voor en met elkaar en houden we elkaar scherp. De trainer gaat het nog lastig krijgen, beloofd!

De eerste 3 punten zijn binnen, en komende week mogen we ons gaan voorbereiden op de uitwedstrijd tegen VDZ a.s. zondag!