Schaesberg laat 2 punten liggen uit bij Eijsden, eindstand 2-2

Schaesberg dat met vertrouwen aan de competitie begon, na de goede resultaten in de beker. Schaesberg was echter in het eerste kwartier van de wedstrijd nog wat te slordig aan de bal, om echt gevaarlijk te worden. Het was wel dreigender en kwam verdedigend helemaal niet in de problemen. Toen Randy Quaedackers in de 16 meter onreglementair werd neergehaald, kon Peter-Jan Erkens ons vanaf de stip op voorsprong schieten na 16 minuten spelen. Helaas joeg hij de bal hoog over de goal.

Schaesberg groeide echter beter in de wedstrijd en werd steeds gevaarlijker. Kansen kwamen er steeds meer en een vrije trap van Peter-Jan werd knap tegen de lat getikt door de keeper. We domineerde de wedstrijd, op één gevaarlijke counter van Eijsden na. Toen vervolgens een hoge bal in de 16 meter door Kaïn Bours werd gevangen, kreeg hij tijdens zijn zweefmoment een zet van de spits Raymond Frijns van Eijsden. Hierdoor liet Bours de bal los en de scheidsrechter liet het doorgaan, waardoor Frijns gemakkelijk 1-0 kon maken in de 41e minuut. Nog voor rust konden we nog de gelijkmaker maken, maar Imad Haddadi zag zijn inzet worden gered door de doelman.

De tweede helft is nog geen 40 seconden oud of Randy komt vrij voor de keeper, zijn schot werd opnieuw knap gered door de keeper. Een schot van Imad wordt even later ook uit de korte hoek getikt. In de 67e minuut zet de ingevallen Noah Ngodici goed door, hij legt de bal op Imad. De keeper houdt zijn schot in eerste instantie tegen, maar de rebound is voor Ronald Geuskens, 1-1. Schaesberg gaat door en wil duidelijk meer, een kopbal van Ronald mist nog net wat kracht. Maar in de 74e minuut worden de mannen beloond voor hun werklust, Randy verovert de bal en stuurt Noah diep. Hij legt de bal op Ronald en hij tikt zijn tweede doelpunt binnen, 1-2.

Schaesberg lijkt op rozen te zitten, maar de krachten vloeien wat weg. Eijsden gaat opportunistisch spelen en gooit een verdediger naar voren. In plaats van rustig uitspelen, wordt er te snel balverlies geleden en laten we mooie mogelijkheden onbenut om de wedstrijd te beslissen. In de 85e minuut wordt een van richting veranderde voorzet, afgemaakt door Raymond Frijns, 2-2. Een domper, de onderlinge afstanden worden groter in de eindfase en er ontstaat dan een open wedstrijd. Beide ploegen kunnen er dan nog met de winst vandoor gaan. Maar het blijft bij 2-2.

Teleurstellend dat we deze wedstrijd niet winnend hebben kunnen afsluiten, echter ook tevreden over het aantal gecreëerde kansen en de weerbaarheid die we hebben getoond als team na de zeer ongelukkige tegentreffer.

Volgende week zondag speelt ons vlaggenschip thuis tegen Bekkerveld.