Roda JC pijnlijk onderuit tegen FC Den Bosch

Het fluitsignaal klinkt en niet veel later staat al 0-1 op het scorebord. Een corner die vrij kan worden ingekopt. Den Bosch leidt al binnen 4 minuten. Een aantal minuten is het weer raak. Wederom een corner, waar de scheidsrechter vervolgens voor een penalty fluit door een overtreding van Klaasen.

De penalty wordt benut, zo staat Roda binnen 10 minuten met 0-2 achter. Helaas voor Roda blijft het hier niet bij. FC Den Bosch speelt gewoon verder en wilt doelpunten maken, na een kwartier spelen staat de spits van Den Bosch helemaal vrij voor het doel, hij wordt ingespeeld en maakt 0-3. In de 36e minuut doet Roda wel nog iets terug, door een fout van de doelman van Den Bosch weet Ugbo het net te vinden en schiet hij Roda naar een 1-3.

Helaas komt Roda niet dichterbij. De wedstrijd loopt alleen maar uit naar hogere uitslag voor Den Bosch. Zo wordt in de 2e helft de 1-4 gemaakt. De bal komt terug van de paal, exact in de voeten bij een Den Bosch spelen, die hem zo kan intikken. Ook voor Pepijn Schlösser werd de wedstrijd nog erger, nadat hij na 2x geel met rood van het veld af moest. In de 76e minuut maakt Den Bosch ook nog 1-5. Dan maakt de scheidsrechter er een einde aan.

Het Roda JC van Verberne verliest met 1-5 van Den Bosch, volgende week gaat Roda op bezoek in Doetinchem, bij De Graafschap. Hopelijk kunnen de Koempels punt(en) meenemen naar het zuiden.