Gemeente Brunssum beperkt dienstverlening

 

 

De gemeentewinkel van de gemeente Brunssum is de komende tijd beperkt open. Dit is een gevolg van de maatregelen die de Rijksoverheid op 12 maart heeft afgekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Door de beperkte openstelling wil de gemeente Brunssum fysieke contacten beperken en daarmee de gezondheid van bezoekers en eigen medewerkers beschermen.

 

De gemeentewinkel is daarom, voorlopig tot en met dinsdag 31 maart 2020, dagelijks alleen geopend van 10 tot 12 uur, voor de aangifte van geboorte en overlijden en voor het afhalen van reeds aangevraagde reisdocumenten en rijbewijzen. Het Zorgloket (voor Wmo en Jeugdhulp) is eveneens dagelijks geopend, van 10 tot 12 uur.

De avondopenstelling (donderdag 17-19 uur) komt te vervallen.

Alleen op afspraak. Voor alle andere (urgente) producten en diensten (zoals paspoorten, rijbewijzen en vergunningaanvragen) dient, voor een bezoek aan de gemeentewinkel, éérst telefonisch een afspraak gemaakt te worden. Het advies aan inwoners is om een bezoek aan de gemeentewinkel zoveel mogelijk te mijden en uit te stellen tot in ieder geval na 31 maart 2020. Een groot aantal producten kan digitaal worden aangevraagd. Kijk daarvoor op de gemeentelijke website, www.brunssum.nl.

Geplande huwelijken op het gemeentehuis gaan gewoon door. De gemeente is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9 tot 17 uur, via (045) 527 85 55.

Raadsvergaderingen. De vergaderingen van de gemeenteraad (raads- en commissievergaderingen) gaan gewoon door. Dat gebeurt echter zonder publiek. Geïnteresseerden kunnen de vergaderingen volgen via livestream, onder meer te bekijken via de gemeentelijke Facebook-pagina. Alle evenementen en bijeenkomsten die door de gemeente Brunssum in de periode tot en met 31 maart 2020 worden georganiseerd, worden afgelast.

Openbare ruimte. Door een beperktere inzet van medewerkers zal er sprake zijn van minder onderhoud aan de openbare ruimte (groen en wegen). Daardoor kan het zijn dat het langer duurt voor afvalbakken worden leeggemaakt, of wegen of straten worden schoongeveegd.

ISD BOL. De gemeentelijke sociale dienst ISD BOL houdt in de periode tot en met 31 maart 2020 geen spreekuren. Het loket wordt gesloten. De dienst is gedurende deze periode alleen telefonisch bereikbaar of via digitale kanalen.

 Veiligheid. De gemeente Brunssum stelt alles in het werk om, ondanks de beperkende maatregelen, de dienstverlening aan inwoners zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. Waar dit tijdelijk niet kan of minder gebeurt, is de afweging gemaakt dat dit het beste is voor de veiligheid en gezondheid van de inwoners en medewerkers van de gemeente Brunssum. Hiervoor vraagt de gemeente ieders begrip.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie