Over het begeleiden van kwetsbare doelgroepen door middel van kunst

Het Huis voor de Kunsten Limburg organiseerde het afgelopen jaar, in samenwerking met een aantal Limburgse centra voor de kunsten, diverse beeldende kunst activiteiten waarin deelnemers met én zonder beperking en diverse achtergronden, samen les kregen in deze discipline. De uitwerking bleek succesvol en inspirerend.

Op grond van deze bevindingen organiseert het Huis in samenwerking met Scholingsnetwerk Kunstencentra Limburg en Stichting Special Arts op 24 april a.s. een dagvullend programma. Daarmee bieden wij initiatiefnemers en professionals in het vakgebied de kans zich te verdiepen in het begeleiden van kwetsbare doelgroepen waarbij de kunstbeoefening centraal staat.

Drie good practices vanuit de kunstdisciplines poëzie, beeldende kunst en theater bieden tijdens de Masterclass, op inspirerende wijze en vanuit hun eigen discipline, inzicht in hoe de kunstdisciplines ingezet kunnen worden om talent te stimuleren en te ontwikkelen.

De Masterclass Special Arts is geschikt voor de volgende personen:

(kunst-)docenten, educatiemedewerkers, coaches en activiteitenbegeleiders.

Indien men zich niet herkent in één van de doelgroepen en toch wilt deelnemen, neem dan contact op met onderstaande contactpersoon.

Programma

9.30 uur              Inloop

10.00 uur            Start: introductie en dialoogsessie

11.00 uur            Workshopsessie 1

12.00 uur            Lunch

13.30 uur            Workshopsessie 2

14.30 uur            Workshopsessie 3

15.30 uur            Napraten en afsluiting

16.00 uur            Einde

Deelname

Deelname aan deze dag is gratis en inclusief lunch. Inschrijven is verplicht, uiterlijk vóór 17 april 2020 via: https://forms.gle/AwebZ938Gc1pne5UA

 

Praktisch

Datum en tijd: vrijdag 24 april 2020, 9.30 -16.00 uur

Locatie: Huis voor de Kunsten Limburg, Ondernemersplein Limburg, Steegstraat 5, 6041 EA Roermond

De Masterclass Special Arts is een samenwerking tussen het Huis voor de Kusten Limburg, Stichting Special Arts en Scholingsnetwerk Kunstencentra Limburg.

cover Foto Freepik

Geef een reactie