KVC Oranje heeft voor het seizoen 2020-2021 een nieuwe trainer voor het tweede elftal aangetrokken. Het gaat om Martin Froels, van 6 oktober 1963. Froels, die Cyril Kil als oefenmeester opvolgt, is in het bezit van diploma UEFA-B en heeft inmiddels een hoop ervaring in het amateurvoetbal opgedaan. De inmiddels 56-jarige Froels keert overigens met deze stap naar de club waar hij ooit, zo’10 jaar lang, zijn sporen als voetballer verdiende.

Het verleden

Martin Froels begon zijn loopbaan als trainer als assistent bij de hoofdmacht van Chevremont, waar toen Guus Vranken aan het roer stond. Vervolgens werd hij hoofdtrainer van Haanrade, Rimburg en nog een keertje Haanrade. Daarna assisteerde hij opnieuw Guus Vranken, nu bij UOW”02. Ook Schaesberg 2, SVN 2 en Chevremont 2 had hij onder zijn hoede. In Wijlre was hij trainer van de hoofdmacht. Martin vertelt: ,,Ik had in Wijlre al een contract als hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen. Maar er volgde een fusie. Wijlre en Struchter Boys gingen op in SV Geuldal. Men wilde een trainer die geen binding had met de twee ‘oude’ clubs. Dat werd Marcel van de Laar. Ik mocht als trainer van het tweede blijven, onder de voorwaarden zoals die eerder in het contract waren overeengekomen. Prima oplossing. In januari of februari vertrok Marcel en ik werd gevraagd het over te nemen. Dat heb ik gedaan en we handhaafden ons in de vierde klasse.”

Waarom KVC Oranje

Recentelijk werd de ervaren trainer benaderd door KVC Oranje. De vraag rijst waarom hij voor die club koos. Martin geeft antwoord: ,,Belangrijk vind ik dat er plezier, beleving en saamhorigheid is. Als dat er niet is, kom ik niet, heb ik de voorzitter verteld. Daaraan bleek geen gebrek te zijn. Na de wedstrijd even nagenieten of rouwen, blijkt goed verzorgd. Daarnaast gaf men aan dat KVC Oranje de ambitie heeft om het tweede elftal naar een hoger niveau te tillen. En dan, voor mij ook heel belangrijk, realiseerde ik me dat een terugkeer naar oranje-wit betekent dat ik mensen waar ik vroeger mee samenwerkte en inmiddels 25 jaar niet meer gezien heb weer eens ga ontmoeten. Daar verheug ik me op. Namen die me nu te binnen schieten zijn Hans Körver, Peter Eck en Hein Vienerius.”

Foto (KVC Oranje)

Geef een reactie