Gun textiel een tweede kans – bewaar het nog even thuis

Al sinds het begin van de coronacrisis ligt het sorteren van textiel in het Rd4-textielsorteercentrum stil. Ook zijn de Rd4-kringloopwinkels, waar de kleding, schoenen en tassen worden verkocht, tijdelijk gesloten.

Het textiel dat in deze periode wordt aangeboden via de milieuparken en de ondergrondse textielcontainers wordt daarom tijdelijk in onze magazijnen opgeslagen. En dat heeft een groot nadeel. We ontvangen zoveel textiel dat bij langdurige opslag de kwaliteit van het textiel achteruit gaat. En dat kan betekenen dat het textiel, als deze crisis voorbij is, niet meer bruikbaar is. Dan zouden we het moeten vernietigen en dat willen we natuurlijk niet. Dat is enorm zonde van alle kostbare grondstoffen.

We vragen daarom iedereen om het textiel in deze periode thuis te bewaren, totdat de sortering weer kan worden opgepakt. Maak dus liever even geen gebruik van de ondergrondse textielcontainer en breng het ook niet naar het milieupark. Maar gooi het textiel ook zeker niet weg via de restafvalcontainer! Bewaar het liever even in huis en bied het aan zodra het weer kan. Uw textiel krijgt zo een tweede kans, zelfs als het kapot of beschadigt is. En zo hoort het ook.

Op de website van Rd4 vindt u alle informatie over de dienstverlening van Rd4 tijdens de coronacrisis.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie