Met de paasvakantie in het vooruitzicht doen de stad Aken en de StädteRegio Aken een oproep aan alle eigen burgers en Nederlandse en Belgische gasten om voorzichtig te zijn. De oproep luidt: Blijf thuis en vermijd onnodige uitstapjes naar lokale recreatiegebieden – bijvoorbeeld naar de Eifel.

Bezoek geen familie met Pasen. De Duitse regering heeft alle burgers opgeroepen om af te zien van de gebruikelijke familiebezoeken met Pasen; dit geldt natuurlijk ook voor Nederlanders en Belgen. In het algemeen moeten alle mensen zich onthouden van privéreizen en -bezoeken, dus ook van familiebezoek.

Solidair gedrag. De stad en de StädteRegio Aken wijzen erop dat de maatregelen moeten worden nageleefd. Het vermijden van sociale contacten met andere mensen buiten het eigen huishouden heeft tot doel om bijzonder kwetsbare groepen mensen te beschermen en ligt ten grondslag aan alle maatregelen. In principe geldt ook in Duitsland dat maximaal twee personen – op een afstand van 1,5 meter – in de openbare ruimte mogen zijn. Overtredingen worden bestraft met boetes vanaf 200 euro.

Er wordt vooral gecontroleerd in parken, bossen en pleinen in het centrum van de stad, vooral bij mooi weer. Er wordt gevraagd om solidair gedrag.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie