Eerder konden we al meedelen dat de selectie van KVC Oranje komend seizoen wordt versterkt door de komst van Tim Blättler en Rodney Klinkenberg. Beiden aanvallers met veel scorend vermogen. Natuurlijk zijn er ook altijd mensen die een andere weg bewandelen. Twee spelers die regelmatig in het eerste acteerden gaan hun heil elders zoeken.

 

 

Mel Angerer, aanvaller van nature, gaat, met name ook op zoek naar meer speelminuten, aan de slag bij vierdeklasser RKHBS. Wellicht kan die club profijt hebben van het scorend vermogen van Mel. In het seizoen 2018-2019 immers, vond hij in de competitie in de vierde klasse met KVC Oranje het vijandelijke net maar liefst 12 keer. Alleen collega-aanvaller Chris Frauenrath deed het toen, met 14 doepunten, beter.

 

 

 

 

Het verblijf van Faruk Kaya bij KVC Oranje blijft beperkt tot één jaar. Faruk keert terug naar zijn oude liefde FC Kerkrade-West. Daar, in Spekholzerheide, ligt zo meteen weer zijn thuishaven in het voetbal. Bij de geel-blauwen wordt hij weer verenigd met zijn vrienden van weleer en kan hij zijn jacht op doelpunten -dat is zijn kwaliteit- voortzetten.

 

 

 

 

 

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Tom de Cock

 

Vleugelverdediger Ron Swinckels (37) zet een punt achter zijn loopbaan als voetballer in een hoofdmacht. Hij geeft aan dat het langzaam maar zeker lastiger is geworden om wekelijks de verplichtingen van twee keer trainen en spelen aan te gaan. Ron, nog topfit overigens, gaat wellicht ‘afbouwen’ op het derde van de club waar zijn roots liggen, Chevremont.

 

 

 

 

 

Afbouwen is ook het motto voor Ruud Vanhauten (34). Ruud is een rustige verdediger met scorend vermogen. De afgelopen twee seizoenen was hij 8 respectievelijk 3 keer trefzeker, niet gek voor iemand die er in eerste instantie is om tegenstanders het scoren te beletten. Zo kroonde hij zich onder meer tot matchwinnaar in de slotfase van het voorlaatste duel, uit bij SVME, in het nu afgebroken voetbalseizoen. Ruud blijft de club overigens ‘gewoon’ trouw. Hij zal, zoveel is zeker, een versterking vormen voor het derde  van oranje-wit.

 

 

 

Niet vergeten mogen we Tom Konings. Tom wordt op 5 juni 30 en staat bekend als een echte kuitenbijter. ER zijn maar weinig verdediger die zich zo in een tegenstander kunnen vastbijten als de man die vanaf zijn jeugd trouw is gebleven aan KVC Oranje. Net als Ruud Vanhauten blijft Tom Konings zijn voetbalhabitat trouw. Hij zal de komende jaren zijn kwaliteiten ten toon spreiden bij het derde elftal van KVC Oranje.

 

 

 

KVC Oranje dankt alle genoemde spelers voor hun sportieve bijdrage in de afgelopen periode, wenst de vertrekkers niets dan goeds bij hun nieuwe club en de mannen die het een trapje lager zoeken alle plezier in hun nieuwe voetbalomgeving.

De nabije toekomst zal ons leren of er nog meer mutaties volgen. Gesprekken zijn gaande. Wij houden u op de hoogte.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno en Tom de Cock

 

Geef een reactie