Invloed corona op de onderhoudswerkzaamheden in de openbare ruimte

 

Door de coronamaatregelen is de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden in de openbare ruimte een uitdaging geworden. Ook voor de aannemers en de medewerkers van de buitendienst staat voorop dat alle beschermingsmaatregelen opgevolgd/uitgevoerd worden om  de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren.

De totale buitendienst bestaat uit een groep medewerkers waar ook WOZL-medewerkers deel van uit maken. Een deel van de medewerkers heeft beperkingen en valt binnen de risico groep en kunnen daarom niet of zeer beperkt ingezet worden.

Dit betekent dat gedurende de tijd dat het coronavirus actief blijft en er nog geen afdoende geneesmiddelen of vaccins zijn voor voorkoming/bestrijding van corona, maar een beperkte inzet van medewerkers mogelijk is. Hierdoor kunnen de onderhoudswerkzaamheden in de openbare ruimte niet adequaat of geheel uitgevoerd worden. Het is momenteel roeien met de riemen die we hebben. In de openbare ruimte  is of zal zichtbaar worden dat vooral in de groenvoorzieningen of op verhardingen meer onkruid staat dan normaal. Ook het afhandelen van meldingen en klachten kan langer duren dan gewend. Wij staan nu iedere keer voor het maken van keuzes welke werkzaamheden wel/niet of minder/later uitgevoerd worden. Uiteraard spoedgevallen gaan voor.

Momenteel is er al overal een achterstand die wij voorlopig niet zullen inlopen. Wij vinden dit zeer vervelend maar helaas is het niet anders.  Wij hopen dat u hier begrip voor kunt opbrengen.

U kunt zelf eventueel een steentje bijdragen door bijvoorbeeld zelf het zwerfvuil, onkruid voor uw perceel op het trottoir of goot te verwijden en schoon te houden. Deze kleine zelfwerkzaamheid zal er voor zorgen dat de openbare ruimte er voor u en uw buurt netjes blijft uitzien en dat de groep medewerkers van de buitendienst die wel nog ingezet kunnen worden een beetje worden ontzien. De medewerkers van de buitendienst zullen dit zeker waarderen.

Wij hopen dat u begrip kunt opbrengen voor de ontstane ongevraagde, en voor iedereen vervelende, situatie door het coronavirus waardoor het onderhoud in de openbare ruimte niet optimaal is en minder zal zijn gedurende de tijd dat corona nog actief is.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie