Rkvv Voerendaal speelt gelijk in oefenwedstrijd tegen RKFC Lindenheuvel/ Heidebloem Comb.

Na 6 trainingen en 5,5 maand zonder wedstrijd, mocht het eerste elftal vandaag eindelijk weer aan de bak in een oefenwedstrijd. De mannen gingen op bezoek bij 2de klasser Lindenheuvel voor wie het ook de eerste wedstrijd van het seizoen was. Naast de bekende namen maakten Bart Knarren, Bas Coenen, Jesper Senden en Melle Driessen hun debuut en ook Tom Alberts was er na een lange tijd weer bij. We kwamen op voorsprong via een ingedraaide vrije trap van Kjell Kleijkers, waar de keeper niet op kon anticiperen door inlopende mensen: 0-1.

Via een fraaie vrije trap werd het echter vlak voor de eerste drinkpauze 1-1. Bart zat er nog met de vingertoppen aan maar kon niet voorkomen dat de bal in de kruising verdween. Via andermaal een vrije trap kwamen we zelfs 2-1 achter. Nadat de scheids niet floot voor een overtreding op ons, gaf hij wel de vrije trap aan Lindenheuvel welke via de kluts in de muur achter Bart verdween. Een verkeerde inschatting van laatste man en keeper van Lindenheuvel zorgden voor een grote kans voor Bas, maar hij trof een verdediger op de lijn. Michel van Dinther was er als de kippen bij voor de rebound en de 2-2. Ron Starmans verraste nog bijna de keeper met een lepe stift maar die kon er net bij met de vingertoppen. Helaas werd het vlak voor rust wel 3-2 voor de thuisploeg.

Na wederom niet fluiten voor een overtreding van Lindenheuvel konden ze wel voorgeven en fraai afronden. Na de pauze werd er aan beide kanten veel gewisseld en kregen met name de spelers die mochten blijven staan een conditionele test. Dit zorgde voor meer ruimtes op het veld en wij gingen daar het beste mee om. Lindenheuvel kreeg vooral enkele afstandsschoten maar de grotere kansen waren voor ons. Michel zag een inzet geblokt worden, Bas schoot net naast uit de draai, Jesper kon na terugleggen niet goed afronden en Jeroen Klinkenberg werd vlak voor het schieten gestuit. Toch kwamen we nog verdiend op gelijke hoogte.

Jeroen gaf vanaf rechts vroeg en goed voor in de ruimte tussen verdediging en keeper waar Michel goed op kon inlopen en kon afronden: 3-3. Met iets beter uitspelen hadden we mogelijk nog meer eruit kunnen halen, maar voor een eerste wedstrijd na 5 maanden tegen een 2de klasser mogen we meer dan tevreden zijn.

Tekst De Analist en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie