Schaesberg tegen Alemannia Aachen  wordt doelpuntenfestijn.

Na 5 maanden rolde de bal weer in wedstrijdverband voor de vrouwen van Schaesberg. En dat ook tegen een aantrekkelijke tegenstander als Alemannia Aachen.

Alemannia dat reeds twee oefenwedstrijden gespeeld had en dus iets verder in de voorbereiding is startte furieus en dat leverde in het begin van de wedstrijd de vrouwen van Schaesberg veel problemen op. Na 15 minuten was de stand reed 1-4. Foutjes aan de kant van de thuisploeg door gebrek aan focus en ritme en scherp afronden van de gasten ploeg zorgde voor deze score

Na dit stormachtige begin kreeg Schaesberg wel steeds meer grip op de wedstrijd. De zwakke achterhoede van Aken kon via enkele goede counters uitgespeeld worden. Sylvana Wams had al de eerste treffer voor Schaesberg gemaakt. En niet veel later maakte ze ook de tweede treffer.  Aken leek vervolgens buskruit in de afstand schoten te hebben gelegd want ieder schot op doel vloog de kruising ing. Waardoor de stand opeens op 2-7 stond.  Melanie Leunissen  schatte een diepe bal goed in en ronde af. 3-7. Ondertussen werden er nog twee goede kansen

Na rust had Schaesberg de zaken goed voor elkaar. Alemannia kwam nog maar zelden in de buurt van het Schaesbergse doel. En Schaesberg probeerde de meer druk te geven. Zonder dat dit tot echt grote kansen leidde. Een prima vrije trap van Jess werd door Lois binnen gekopt. 4-7.

Al met al een prima en vooral een nuttige oefenwedstrijd voor Schaesbeg.