Wanneer je in een situatie van huiselijk geweld terecht komt, of al enige tijd zit, is het belangrijk dat je snel de juiste hulp kunt vinden.

Dat blijkt niet zo eenvoudig. Als de nood hoog is, sta je onder stress en heb je geen tijd om eens rustig op zoek te gaan. Ook word je op het internet overweldigd door het aantal websites, de berg aan informatie en allemaal verschillende instanties. Waar moet je dan aankloppen voor hulp? Daarnaast heeft iedereen, van hulpverlener tot behulpzame vriend(in), van huisarts tot wijkagent andere ideeën over de juiste hulpverlening.

Je krijgt als hulpzoekende dus een overvloed aan informatie die je moet verzamelen, onthouden en verwerken. Ook blijkt lang niet alle informatie actueel te zijn.

Kortom: in de situatie van huiselijk geweld zit een mens niet te wachten op verkeerde informatie. Je wilt veiligheid creëren voor jezelf en voor jouw gezin en vooral je leven weer op de rit krijgen. Je moet! Zodra je dan eindelijk de stap neemt om er iets aan te willen doen, moet je weten waar je terecht kunt. Daarom riep Stichting De Juiste Schakel de HulpApp in het leven.

De HulpApp is 1 juni live gegaan in Parkstad. Je vindt de HulpApp op www.hulpapp.nl en in de Google Play Store en de Apple App Store.

Overzichtelijke app
De HulpApp is een overzichtelijke website/app. Je krijgt alleen die hulpverleners aangeboden die op het moment dat jij hulp zoekt, ook daadwerkelijk bereikbaar zijn. Je zult dus nooit meer bellen naar een antwoordapparaat van een gesloten organisatie. Lokale hulpverlening komt alleen naar voren omdat de website/app ziet in welke plaats je bent. Dit kun je aanpassen door de locatie te veranderen. Zodoende kun je ook mensen helpen die in een andere plaats zitten. Allemaal volgens de privacyregels, er worden geen persoonsgegevens verzameld.

Geef een reactie