24 september 2024

In 2016 werd Parkstad Actueel geboren. Opgericht door Lucho Carreno. Onze papa!

In de afgelopen jaren heeft hij met zijn medium een hoog bereik weten te halen. Zowel in Parkstad maar ook daarbuiten. Deze bezoekersaantallen laten zien dat Parkstad Actueel goed op de kaart staat en dat we als website/nieuwsmedium een goede verbinding hebben met verschillende bedrijven, ondernemers en culturele instellingen in Parkstad maar ook daarbuiten.

Op 15 december 2022 is Lucho Carreno komen te overlijden. In de periode dat hij ziek werd en in het ziekenhuis lag heeft hij aangegeven dat hij heel graag wilde dat Parkstad Actueel bleef bestaan. Dit heeft hij ook kenbaar gemaakt aan journalist Callie Steijart en aan hem gevraagd of hij samen met Lidia wilde blijven werken. De passie en inzet bij onze vader was ontzettend hoog. Zelfs op de IC maakte hij zich druk om de website en had hij zijn laptop aan en op schoot. En liet die aan Lidia weten wat zij moest doen en wat belangrijk was. Parkstad Actueel was zijn creatie.

Na het overlijden hebben Lidia en Lisa zich samengepakt en besloten zij om hiermee aan de slag te gaan. Beide hebben wij een andere baan. Lisa is Theaterdocente. Lidia is Fotografe.

Omdat wij deze passie van onze vader, -wetende hoe belangrijk het voor hem was, – ontzettend graag willen voortzetten zijn wij direct na overlijden tijdens onze rouw doorgegaan met het plaatsen van berichten. Zodat de website bleef draaien. Nu 6 maanden later zijn we er klaar voor om de website te vernieuwen met onze gedachten bij Lucho. Het voelt alsof hij hierdoor toch bij ons is.

Dit jaar doen wij voor het eerst verslag op Pinkpop. Hierdoor zijn er ook wat emoties. We doen met zijn alle hard ons best om er iets moois van te maken. Maar de muziek, het werk, in de voetsporen van je vader zijn.. de vele mensen die er rondlopen en de energie die je op zo’n festival voelt. Het maakte bij ons wel wat emoties los. Laten we het leven vieren.

 

De visie die wij voor Parkstad Actueel hebben

De mogelijkheden die Parkstad Actueel biedt daar blijven wij mee doorgaan.  Zo is ook voor ons belangrijk dat nieuws, sport en cultuur in Parkstad en de Euregio voorop staat.

Daarnaast zullen wij als bedrijf gaan uitbreiden en Parkstad op een professionele manier gaan vorm geven. Onlangs ontvingen wij van de designer ons nieuwe huisstijl en logo.  Overzichtelijk en duidelijk te herkennen. Gemoderniseerd en klaar voor een nieuw begin.

We doen en kunnen dit natuurlijk niet met ons tweeën.

Onze belangrijkste fotograaf en journalist Peter Trompetter . Tevens ook een adviseur/meedenker bij onze nieuws website. Zijn hart voor fotografie is 100% aanwezig. Al zes maanden lang is zijn hulp groot en draagt heel veel bij aan Parkstad Actueel. Uit liefde voor onze vader en de gedeelde passies. In het verleden heeft Peter Trompetter nauw samengewerkt met Lucho. Ze fotografeerde zij samen bij de thuiswedstrijden van Roda JC. Tijdens de pauzes dronken ze altijd thee samen. Peter Trompetter heeft de belofte gemaakt om zijn dochters verder te helpen en ondersteuning te bieden waar nodig. Wij waarderen zijn inzet ontzettend.

Ruben Geurts is onze webmaster. Topman en ook een hartwerker. <3

Callie Steijaart is onze hoofdredacteur en ook een goede vriend van onze vader. Hij schrijft voornamelijk berichten uit regio Heerlen Noord en heeft onlangs met zijn vrouw de diamant status gekregen. Wij zijn Callie heel dankbaar.

Verslaggever Werner Nijssen was ook een goede vriend/collega van onze vader. En schrijft voor KVC Oranje.  Dankjewel!

Daniel Frissen is er later bij gekomen. Per toeval kwamen we met hem in contact en al snel kwam hij bij het team van Parkstad Actueel. Hier zijn wij heel erg blij mee. Daniel is awesome!

Niels Kuchta heeft ons logo ontworpen. Een collega met passie voor zijn werk en een man die proeft waar de behoefte van zijn klant zit.  Dat weet te vertalen binnen het ontwerp van een logo en huisstijl. Wij zijn heel erg tevreden met het design wat Niels gemaakt heeft. Dankjewel.

Wij als Parkstad Actueel willen verder uitbreiden op de social media kanalen en gaan ook daar content plaatsen. Voor nu: Instagram, Facebook en Tiktok. Meldt je aan en hou het in de gaten.

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe adverteerders, bedrijven, organisaties om een samenwerking mee aan te gaan. Heb je ideeën? Wij horen dat graag. Tip onze redactie en je hoort zo snel als mogelijk van ons.

Parkstad Actueel is er voor iedereen. Dankzij onze vader.

(Foto onderschrift: Lidia was met Lucho aan het fotograferen tijdens de World Parade Festival Brunssum) 

Fijne vaderdag lieve paps. Voor altijd in ons hart.