25 september 2024

Theater aan het Vrijthof trapt nieuwe culturele seizoen af tijdens tweede editie van stadsfestival MAAS!

MAAS Parkstad Actueel

Het bruisende stadsfestival MAAS! krijgt dit jaar een vervolg. Van woensdag 6 tot en met zondag 10 september staat heel Maastricht in het teken van kunst & cultuur, theater, sport, kennis en muziek. Theater aan het Vrijthof viert volop mee met een speciaal festivalprogramma in het theatergebouw en bijzondere voorstellingen en voorproefjes op Camping Kosmos en Bassin Beach. Het programma van Theater aan het Vrijthof tijdens MAAS! is te bekijken op de website van Theater aan het Vrijthof.

Een nieuwe traditie

In september 2022 maakte Maastricht kennis met stadsfestival MAAS! Een kennismaking die dit jaar een vervolg krijgt. Immers, als er iets één keer wordt georganiseerd in Maastricht, dan is het al gauw een traditie. In september 2023 vindt de tweede editie van MAAS! plaats, met het Sphinxkwartier als cultureel epicentrum. Op het programma staan bezienswaardigheden, optredens, presentaties en natuurlijk… Camping Kosmos!

Speciaal festivalprogramma in Theater aan het Vrijthof

Theater aan het Vrijthof trapt het nieuwe culturele seizoen af met een speciaal programma tijdens Festival MAAS! In de Papyruszaal viert Internationaal Theater Amsterdam (ITA) de tourneepremière van Lehman Trilogy, een weergaloos verhaal over de opkomst, bloei en ondergang van de Lehman Brothers. In de intieme Bovenzaal laten studenten van de Toneelacademie je ouderwets genieten van een revue en creëert Elsa van der Heijden een betekenisvolle dansbelevenis waarin het moment van afscheid nemen centraal staat.

Theatrale voorproefjes op Camping Kosmos en Bassin Beach
Na het succes van Camping Kosmos in 2022, mogen de caravans, tenten en het pierenbadje dit jaar natuurlijk niet ontbreken. Camping Kosmos dient als festivalhart en bevindt zich dit jaar in de Muziekgieterij. Het Bassin wordt omgedoopt tot Bassin Beach. Namens Theater aan het Vrijthof treden op deze twee locaties de performer Eva Bartels en comedian Greg Shapiro op. Ook geven Sven Ratzke, Diederick Ensink en Paulus Schäfer & Dominique Paats een voorproefje van hun werken die later in het seizoen in het theater te zien zijn.

Praktische informatie

Festival MAAS! vindt plaats van woensdag 6 tot en met zondag 10 september op verschillende locaties in Maastricht. Theater aan het Vrijthof neemt deel aan het festival met een speciaal programma in het theatergebouw alsook in de Muziekgieterij en rondom het Bassin. Meer informatie over het programma, tijden en prijzen, zijn te vinden op de website.

Foto en Tekst: Theater aan het Vrijthof