25 september 2024

Voor eerste maal Oude Ambachten markt in Heerlerheide – Zaterdag 26 augustus op Corneliusplein

Heerlerheide Parkstad Actueel

Onder organisatie van Werkgroep Promotie Heerlerheide (lees ook idee- en initiatiefnemer Mark Kerpentier) zal volgende week zaterdag 26 augustus, van 11.00 tot 17.00 uur, op het Corneliusplein Heerlerheide voor de 1e keer, middels presentatie van Oude Ambachten, een heuse markt worden gehouden.

oude ambacht Parkstad Actueel

Eindelijk is het dus zover als bekroning van het eertijds “gelanceerde” leuk idee van Mark Kerpentier en vervolgens in de organisatie ondersteund door Marcel Lucassen en Paul Kooy..Uiteraard ging  Mark alvast voortvarend van start met het leggen van contacten (o.m. met Paul van der Heijden van Landbouw Museum Wijlre) voor het te houden evenement volgende week zaterdag 26 augustus a.s. Dit lukte uiteraard. Op het Corneliusplein in Heerlerheide wordt het dan ook weer een ouderwetse gezelligheid evenement. Wat te denken van entertainment, muziek, disc-jocky, schepijs voor dekinderen en zelfs een kettingcarrousel.

landbouwmuseum Parkstad Actueel

Maar natuurlijk is het hoofdthema op deze laatste zaterdag in augustus het presenteren van oude ambachten. De bezoekers zullen dan ook kennismaken met hondenkarren, imkers, klompenmaker, maandenvlechter, spinnenwiel en zelfs een stroopwafelmaker. Bovendien zullen heel veel oude boerderijartikelen en antieke spullen niet ontbreken. Integendeel zelfs. Dit alles bij elkaar maakt deze 1e in Heerlerheide te houden oude ambachtenmarkt tot een super gebeurtenis. Reden te over dus om zaterdag 26 augustus naar Heerlerheide te komen en met eigen ogen alles te kunnen waarnemen van hetgeen er geboden wordt. Een dat is heel wat heeft de organisatie ons laten weten. Nieuwsgierig geworden? Dan op naar het Corneliusplein want het loont zeker de moeite. De actieve organisatie heet dan ook iedereen van harte welkom. Overigens wordt deze markt financieel ondersteund door Winkeliersvereniging Heerlerheide BIZ, Frisse Wind en Ondernemersfonds Heerlen. Ook gaat dank uit naar Landbouw Museum Wijlre en uiteraard voor alle standhouders.

Wylre parkstad Actueel

Foto’s: organisatie Werkgroep Promotie Heerlerheide
Tekst: Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert