25 september 2024

ONZE INWONERS AAN HET WOORD – MELDINGEN OPENBARE RUIMT

Gemeente Simpelveld

Dinsdag 19 september organiseerden wij de inwonersbijeenkomst over ‘Meldingen openbare ruimte’. Met zeven inwoners uit de gemeente hebben wij gepraat over het proces meldingen openbare ruimte. Vooral praatten we samen over de manier waarop de inwoner het best ondersteund kan worden bij het doen van meldingen. Wil de inwoner een app, mailen of bellen? 

Terugkoppeling

Iedereen vindt het belangrijk om terugkoppeling te krijgen na het doen van een melding. Maar waarover en hoe moet zo’n terugkoppeling dan gegeven worden? Dit en nog veel meer is in ruim twee uur besproken. De meeste aanwezigen hadden zelf al vaker een melding gedaan. Uit deze ervaring konden zij heel duidelijk aangeven wat fijn werkt en waar ze graag verandering zien. Ook werd er nagedacht over de inwoners die er niet bij waren, zoals jongeren en inwoners die minder handig zijn met een computer. Hoe maken we het doen van meldingen zo eenvoudig mogelijk en kunnen we de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren?

We houden u op de hoogte

Met het resultaat van de avond kunnen we in de komende maanden het proces verbeteren en keuzes maken voor een applicatie voor het doen van een melding. De aanwezigen voelden zich gehoord en waren blij om hun mening te kunnen geven. Het was een geslaagde avond!
We blijven in contact: we hebben afgesproken dat we de aanwezigen op de hoogte houden van het vervolg. Ook willen zij graag nog een bijdrage leveren als dat later nog een keer nodig is.

Gemeente Simpelveld

Dank u wel!

Nogmaals bedankt voor de inbreng, ook voor de inwoners die niet aanwezig konden zijn, maar via mail een bijdrage leveren. Door de bijdrage van inwoners kan de gemeente haar dienstverlening blijven verbeteren!

Foto en Tekst: Gemeente Simpelveld