25 september 2024

Congres Limburg Verduurzaamt markeert cruciale stappen richting duurzame toekomst

‘Een gezamenlijke aanpak om de energietransitie in goede banen te leiden’ is het motto waarmee de WoonWijzerWinkel Limburg, onafhankelijk energieadviescentrum voor méér dan 18 Limburgse gemeentes, op 27 oktober het congres ‘Limburg Verduurzaamt’ organiseert. Met een indrukwekkend programma van verschillende Limburgse én nationale sprekers biedt het congres een platform voor de onderwerpen energietransitie, klimaatadaptatie, waterveiligheid en energierechtvaardigheid.  

Samen sta je sterker

Het congres wordt georganiseerd door WoonWijzerWinkel Limburg in samenwerking met Roda J.C. Kerkrade en Stadsregio Parkstad Limburg. ”We worden allemaal in ons werk en de samenleving geraakt door de thema’s energietransitie en verduurzaming. Ik proef de behoefte bij dit soort grote maatschappelijke veranderingen om hier samen over in gesprek te gaan, van elkaar te leren en nieuwe initiatieven te ontwikkelen, die deze transitie toegankelijker, eerlijker en wellicht ook gemakkelijker uitvoerbaar maken” geeft Marwin Dekkers, algemeen directeur van de WoonWijzerWinkel Limburg, aan.

De WoonWijzerWinkel is precies drie jaar geleden geïnitieerd als onafhankelijk energie adviescentrum zonder winstoogmerk door de 7 Parkstad gemeentes. Op dit moment zijn een honderdtal deskundige (installatie)coaches en tientallen adviseurs actief bij vele verschillende aangesloten Limburgse gemeentes en werkt een groep van bijna honderd kwaliteitsfabrikanten en -installateurs mee aan de realisatie van deze transitie met maatregelen aangevraagd door burgers en bedrijven.

Indrukwekkend programma

Deze samenwerking, de kansen en bedreigingen daarbij, vormen het hoofdthema op het congres dat op 27 oktober van dit jaar zal plaatsvinden in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade. Het programma kent verschillende onderdelen waarbij de benoemde thema’s zullen worden belicht door middel van boeiende presentaties, diepgaande lezingen en levendige debatten. Gedurende de dag en aansluitend biedt dit congres de ideale kans om te netwerken met deskundigen en branchegenoten.

Op het programma zijn inmiddels al namen als Twan Huys (o.a. bekend van College Tour), Daan Prevoo (Burgemeester Valkenburg), Wim Hubrechtsen (CEO SnowWorld) en Dr. Jurenne D. Hooi (Auteur Eigen Schuld…) terug te vinden. In het afsluitende debat biedt het congres daarnaast de ruimte voor aanwezigen en de Limburgse heersende partijen om met elkaar te debatteren over hun visie op de duurzame toekomst van Limburg.

Doelgroepen congres

”We zijn blij dat we op onze manier kunnen bijdragen aan een platform waarop we samen direct hulp bieden aan burgers en bedrijven in deze vaak als lastig ervaren verduurzamingsreis. Het congres is daarom vooral interessant voor overheid, bedrijfsleven, energiecoöperaties, woningstichtingen, verenigingen en natuurlijk betrokken burgers. We verwachten dan ook een grote opkomst van publiek met verschillende achtergronden” geeft Dekkers aan.

Wie zich wil aanmelden voor het congres kan terecht op de website. Ook voor het volledige programma kun je terecht op: www.congreslimburgverduurzaamt.nl