25 september 2024

De Katholieke Bond van Ouderen Heerlen-Stad organiseert vrijdag 20 oktober 2023 15.00 uur een Literaire middag met live-muziek.

De bijeenkomst vindt plaats bij de Twee Gezusters (Luciushof) Putgraaf 3 6411 GT Heerlen.

Voor leden is deze bijeenkomst gratis (ledenpasje s.v.p. meenemen). Niet-leden zijn natuurlijk ook van harte welkom en betalen een kleine bijdrage van € 3,50

Het optreden duurt ongeveer een uurtje met een kleine pauze. 

Koffie/ Thee staat klaar.

Literaire middag met Dick Gebuys

Live-muziek wordt ondersteund door Ivo Rosbeek en Roger Moreno

Dick Gebuys werd geboren in Rotterdam. Hij debuteerde als dichter in 1984. De nieuwste dichtbundel – ‘Verwondering’ – kwam dit jaar uit. In 2018 verscheen van zijn hand het boek ‘Berini’ met verhalen over kunst, literatuur, muziek, het leven en de liefde en een bundel met gedichten over de Holocaust: ‘Kampen des doods’. Over films van de Vietnamese filmregisseur Dang Nhat Minh maakte hij een Engelstalige studie die in februari van dit jaar in Vietnam is verschenen. Dick, Ivo Rosbeek en Roger Moreno werken aan een cd met poëzie en muziek: ‘Dick en de wereld’ naar een idee van Lex Nelissen.

Dit jaar verschenen twee boeken van Dick over andere schrijvers ‘Een bres in de dijk van een navel starende wereld’ over de boeken van Chris De Stoop en ‘Een spiegel van Indië in die van koloniaal Nederland’ over de boeken Reggie Baay. In de week van het literair programma verschijnt ‘Heldin van de Hoop’ over het werk van Natascha Van Weezel. Over de Rotterdamse ex-wethouder Hamit Karakus ging ‘Jezelf blijven ontwikkelen’. In 2022 verscheen een boek over de Franse chansonnier, schrijver, filmster en schilder Mouloudji ‘Faut vivre’.

Ivo Rosbeek is architect, docent, muzikant, componist en zanger. Hij treedt al jaren ook in Theater Landgraaf op, solo of samen met andere muzikanten zoals Paul van Loo. Hij begeleidde Lex Nelissen op zijn fameuze optredens met Heerlense levensliederen. Hij speelde ook in Parijs op de presentatie van ‘Faut vivre’ van Dick. Sinto-muzikant Roger Moreno treedt al vele jaren in onze provincie en elders in de wereld op, vooral met zijn accordeon. In 2012 had hij zijn wereldpremière met het ‘Requiem voor Auschwitz’ een door hem gecomponeerd werk ter nagedachtenis van alle slachtoffers van de Holocaust.

Namens het bestuur KBO Heerlen-Stad