25 september 2024

Heksenberg-NEC weer met beide benen op de grond?

Voorafgaande aan de uitwedstrijd afgelopen zondag tegen de Laura Hopel Combinatie (LHC)  Eygelshoven/Kerkrade stond Heksenberg-NEC van trainer Kevin Nowacki als medekoploper nog fier op de ranglijst in de derde klasse A . Genoemde koppositie moest echter gedeeld worden met F.C Gulpen en Sporting Heerlen, maar het doelgemiddelde was voor de Heerlenaren iets beter. De uitwedstrijd tegen LHC kenmerkte zich ook door het gegeven dat LHC nog puntloos was. Dat zij uiteraard gebrand waren om van de “hatelijke ”nul af wilde was dan ook vanzelfsprekend. Bij Heksenberg-NEC stond eigenlijk al de gehele week de Laura Hopel Combinatie (LHC) ter discussie of het voor Heksenberg-NEC wel goed zou komen want je zult altijd zien dat bij dit soort confrontaties het balletje wel eens verkeerd kon vallen. En jawel hoor dat gebeurde helaas dan ook.


De eerste helft begon Heksenberg-NEC weer veel te slap tegen een tegenstander die knokte voor elke meter. Daarmede gaf zij dan ook duidelijk aan dat het allemaal niet zo makkelijk zal gaan. Diep in de eerste helft kwam LHC dan ook op een 1-0 voorsprong door Mohamad Abdulkader Hamad en dat was verdiend. Niet gezien het spelbeeld maar de werklust die LHC ten tonele bracht. Enkele kleine kansjes van Heksenberg-NEC  waren er wel maar ook daar ontbrak alle scherpte.

De tweede helft bracht wel een ander elftal op de mat doordat de trainer enkele spelers wisselde en de druk richting het doel van LHC werd opgevoerd.  Het werd een kwestie van tijd dat de mannen van Kevin Nowacki  de gelijkmaker zouden maken maar bij een standaard situatie werd de bal binnen gekopt door Harnza Saadan en nu moest men alle zeilen bijzetten.  Direct hierop scoorde Jasper Braad de 2-1 aansluit treffer binnen en LHC wankelde. Twee dikke kansen vrij voor doel werden helaas om zeep geholpen en het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van Veenendaal werd dan ook uiteraard door iedereen van LHC als een verlossing ontvangen.


Al met al weer een les geleerd dat in deze klasse elke week een finale gespeeld zal worden want ook de overige laaggeplaatsten wonnen hun wedstrijden waardoor er weer een heel miniem verschil tussen alle teams is ontstaan. Komende week uit naar Leonidas in Wolder/Maastricht. Bij winst is Heksenberg-NEC weer koploper. Maar ook voor deze wedstrijd telt: “een gewaarschuwd mens…..”. Overigens won Heksenberg-NEC de thuiswedstrijd tegen de Maastrichtenaren met 3-1.

Tiroleravond

Dit jaar 2023 viert Heksenberg-NEC haar 100-jarig bestaansfeest. In dit kader organiseert de jubilerende voetbalvereniging  komende zaterdag 21 oktober een onvervalste Tiroleravond met topband “Tiroler ohne Berge”. Als de voortekenen niet bedriegen en waarom wel gaat het weer als vanouds een spetterend en gezellig evenement worden. Aanwezigheid is zeker aan te raden. Voor de mooiste “Dirndel” en “Bauer” is een leuk prijsje beschikbaar. Entree is gratis en de aanvangstijd in de kantine op Sportpark Varenbeuk van Heksenberg-NEC  is19.30 uur.


Herinnering: jaarvergadering Heksenberg-NEC.

Hierbij nodigen bestuur van Heksenberg-NEC alle leden uit tot het bijwonen van de Algemene Jaarvergadering op vrijdag 27 oktober 2023.in de kantine zal van start gaan om 19.30 uur. De te behandelen agendapunten heeft het bestuur iedereen al eerder via mail laten toekomen. De opgemaakte notulen van de vorige jaarvergadering zijn overigens ter inzage te zien een week voorafgaande aan de jaarvergadering in de bestuurskamer van Heksenberg-NEC op Sportpark Varenbeuk.

Fotoposter Tiroleravond en jaarvergadering: Heksenberg-NEC
Wedstrijdfoto’s: Marcel van Oppen
Tekst:Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert