25 september 2024

NAVO-HOOFDKWARTIER BRUNSSUM VERWELKOMT NIEUWE CHEF-STAF

JFC Brunssum

Lieutenant General Krzysztof Kròl (POL) handed over the responsibilities of the Chief of Staff JFC Brunssum to Lieutenant Jean-Pierre Perrin (FRA). Brunssum, the Netherlands, 24 October 2023 picture by OR-9 Leo Roos, JFCBS PAO

Vandaag heeft Joint Force Command Brunssum (JFCBS) een officiële ceremonie gehouden om afscheid te nemen van de chef-staf (COS), luitenant-generaal Krzysztof Król, van de Poolse landmacht. Zijn opvolger, luitenant-generaal Jean-Pierre Perrin van de Franse landmacht werd van harte welkom geheten.

Commandant JFCBS, generaal Guglielmo Luigi Miglietta, prees luitenant-generaal Król voor zijn kennis, raad, toewijding en prestaties tijdens zijn JFCBS-periode. Met name bedankte hij hem voor het operationeel houden van het hoofdkwartier tijdens de Covid-periodes.

Voordat hij vertrok, maakte luitenant-generaal Król duidelijk aan de in grote aantallen aanwezige staf, dat hij met dankbaarheid terugkijkt op zijn JFCBS-tijd. ‘Dit was niet mogelijk zonder de geweldige professionele steun en kameraadschap, die ik heb mogen ontvangen van het JFCBS-team’, aldus Król.

De Poolse generaal keert terug naar Warschau, in afwachting van een nieuwe functie. De Poolse strijdkrachten zijn momenteel de posities van hun topgeneraals aan het bezien.  

JFC Brunssum
Lieutenant General Krzysztof Kròl (POL) handed over the responsibilities of the Chief of Staff JFC Brunssum to Lieutenant Jean-Pierre Perrin (FRA).
Brunssum, the Netherlands, 24 October 2023
picture by OR-9 Leo Roos, JFCBS PAO

Luitenant-generaal Perrin is afkomstig van het multinationale Eurokorps (Straatsburg, Frankrijk), waar hij ook de functie van chef-staf heeft vervuld. ‘Ik ben vandaag uitermate blij, trots en vereerd, dat ik deze functie mag vervullen. Verder is mij de ernst van deze functie overduidelijk, vrede, veiligheid en stabiliteit staan vandaag de dag zwaar onder druk’, aldus Perrin in zijn welkomstwoord.

JFCBS is een van NAVO’s meest belangrijke hoofdkwartieren. Het Brunssumse hoofdkwartier is verantwoordelijk voor het verdedigen van centraal- en noordoost-Europa.

Foto en Tekst: JFC Brunssum