Foto: Peter Trompetter

KVC Oranje verloor de laatste thuiswedstrijd tegen RKHSV met het kleinst mogelijke verschil: 0-1. Een ongelukkige nederlaag die ervoor zorgt dat volgende week, op bezoek bij Heksenberg-NEC nog minimaal één puntje nodig om de nacompetitie te bereiken.

Net als in Maastricht werd het nu dus ook 1-0 voor RKHSV. Die ploeg voetbalde in de eerste helft wat gemakkelijker, maar creëerde geen echte grote kansen. Te noteren viel een schot van Tijn Bastiaens, dat door Lars van der Weide met zijn handen onschadelijk werd gemaakt. Aan de andere kant kopte Chris Frauenrath na een vrije trap van Ruud Vanhauten net naast de rechter paal. Hetzelfde lot was een kopbal van Niels Lanckohr beschoren, nu na een voorzet vanaf links van Joey Niesters. Diezelfde Niels Lanckohr had eerder een kopbal in de handen van gastendoelman Nino Wolfs zien eindigen.

Foto: Peter Trompetter Fotografie

Direct na de hervatting kreeg KVC Oranje een grote kans om op voorsprong te komen. Niels Lanckohr kon op rechts doorbreken en leverde een prima voorzet af. Job Moling stond bij de eerste paal klaar om de bal in te tikken. Moling raakte de bal echter maar half, waardoor deze voorlangs ging. Bij de tweede paal probeerde Chris Frauenrath alsnog te scoren, maar handen en/of voeten van Nino Wolfs stonden een doelpunt in de weg.

Niet veel later was het aan de andere kant wél raak. Uit een hoekschop van Iepp Bastiaens op rechts kopte Jaap Ebbelink -geheel vrijstaand bij de tweede paal- binnen: 0-1. KVC Oranje moest vervolgens op jacht naar een gelijkmaker. Ritch Vienerius vond met een fraai afstandsschot Nino Wolfs op zijn weg. Ook Chris Frauenrath moest in die doelman een keertje zijn meerdere erkennen. In blessuretijd ging Mees Ruiters, al of niet in buitenspelpositie, alleen op de keeper af. Hij chipte de bal over de goalie, maar ook naast diens veste.

Gevolg van een en ader was een voor KVC Oranje ongelukkige en onnodige nederlaag. Omdat SCG eveneens kopje onder ging, met 1-4 thuis tegen Heksenberg-NEC, blijft die ploeg twee punten achter oranje-wit op de ranglijst. Volgende week, de laatste speelronde van de reguliere competitie, heeft KVC Oranje op bezoek bij Heksenberg-NEC hoogstwaarschijnlijk aan één punt genoeg om de nacompetitie in te mogen gaan. Een gelijkspel is enkel te weinig daarvoor als SCG met 8 doelpunten of meer verschil zou winnen in en tegen Bunde.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Foto’s Peter Trompetter