Zoals bekend speelde Heksenberg-NEC op 12 mei jl. haar thuiswedstrijd tegen Bunde. Vooraf gaande aan deze wedstrijd werd aangegeven dat het ging om een belangrijke wedstrijd. Waarom destijds de aanduiding belangrijke wedstrijd. Welnu, het ging immers om enig zicht te behouden op het ontlopen van de nacompetitie. Dit betekende dat deze wedstrijd gewonnen moest worden. Maar daar was trainer Kevin Nowacki en zijn spelers zich zeker van bewust. Niettemin schoot achteraf gezien Heksenberg-NEC tekort. Bunde won immers met 2-4.Voor Heksenberg-NEC stond vervolgens (afgelopen 2e Pinksterdag) de uitwedstrijd tegen SCG (Gronsveld) op het programma. Immers geen gemakkelijke opgave omdat SCG ook tegen het degradatiespook voetbalt.

Voor de mannen van Kevin Nowacki en haar supportersschare, de hoop dat in Gronsveld de broodnodige punten wél gepakt kunnen worden. Dat zou fijn zijn om in ieder geval een goede stap in de richting van de nacompetitie veilig te stellen zodat rechtstreekse degradatie ontlopen kan worden. Dus zaak om daar in Gronsveld de schouders eronder te zetten en er voor gaan om in ieder geval de hierboven aangehaalde doelstelling te bewerkstelligen.

Gezien de minder florissante weersomstandigheden van de laatste dagen, met veel hevige regenval, ging de wedstrijd op het sportpark van SCG aan de Burgemeester van Laarstraat 1 toch door. Het gras was uiteraard al tot “kniehoogte” gegroeid en dat was uiteraard even wennen voor de spelers van Heksenberg-NEC. Het spelpeil van beide teams was vooral in de eerste helft matig te noemen want SCG moest winnen om nog een redelijke kans te maken om in de nacompetitie-poule te belanden en de mannen van Kevin Nowacki hadden genoeg aan een punt.

Heksenberg-NEC was voetballend sterker maar wist dat niet echt uit te drukken in grote kansen. Bij een spelhervatting scoorde Pascal L’Abee met het hoofd de 0-1 en SCG was op dat moment al aardig aangeslagen. Ook SCG kon geen vuist maken en op een sterke actie van Dwayne Trags na was SCG uitgeblust. In de tweede helft werd de druk op SCG opgevoerd door de invallers Jeraysel Blyden en Jasper Braad. In de 20-ste minuut van de tweede helft scoorde Jasper de verdiende 0-2 en Heksenberg-NEC zat eigenlijk op rozen. SCG was aangeslagen en hanteerde de lange bal en wist na een half uur in de 2e helft, dank zij Lex Custers, het aansluitingsdoelpunt te maken (1-2). Maar hierbij moet van Heksenberg-NEC zijde wel opgetekend worden dat op dat moment al weer drie geweldige kansen door de mannen van Kevin Nowacki om zeep waren geholpen. Als die verzilverd waren geworden dan was de stand op dat moment zelfs 0-5 geweest.

Tien minuten later scoorde Jasper Braad zijn tweede doelpunt en bracht dan eindelijk het verlossende doelpunt 1-3. Dus was SCG verslagen en kon dan ook geen vuist meer maken. Door de inbreng van (Good-oldies) Sven Spork en Bram Langen werd de wedstrijd door Heksenberg-NEC gecontroleerd uitgespeeld en zie, Bram Langen bracht de (eind)-stand zelfs nog op 1-4 voor Heksenberg-NEC. Gezien het verloop van deze wedstrijd telde de terechte conclusie dat het een verdiende overwinning was. Komende zondag 26 mei is op sportpark De Varenbeuk de laatste thuiswedstrijd van Heksenberg-NEC. Op het programma staat dan de strijd tegen KVC-Oranje uit Bleijerheide/Kerkrade die nog moet strijden om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

Toevoeging: Er zijn nu 25 wedstrijden gespeeld in klasse 3A. Heksenberg-NEC heeft 27 punten, gevolgd door Leonidas-W 25 pnt, KVC Oranje 20 pnt, SCG 18 pnt en Laura Hopel Combinatie met 16 pnt en inmiddels rechtstreeks gedegradeerd. De nacompetitie van drie zondagen nadert en het zal een spannende strijd worden voor Heksenberg-NEC die alle steun hiervoor wel kan gebruiken.

Afbeeldingen: Heksenberg-NEC

Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur Callie Steijaert i.s.m. Willy Berends