Tennisclub Merkelbeek, 50 jaar jong, gaat jubileren. Kenmerk deze vereniging: niet alleen voor Sportiviteit, maar ook Gezelligheid

Vijftig jaar van passie, volharding en gedeelde vreugde op en naast de tennisbanen. De nu, 2024, jubilerende tennisvereniging is ongelooflijk trots en nodigen dan ook leden en oud-leden uit om samen het gouden jubileumjaar van Tennisclub Merkelbeek te vieren. Dit gouden jubileum heeft dan ook een meer als aparte dimensie omdat het tevens een ode is aan elk lid die heeft bijgedragen aan de rijke geschiedenis van T.C. Merkelbeek.

Korte geschiedenis in vogelvlucht:

Sympathieke Tennisclub Merkelbeek is een echte dorpsclub, gelegen in de kern Merkelbeek, binnen de gemeente Beekdaelen. De club is eind 1974 opgericht en beschikte destijds over 2 gravelbanen. In de daaropvolgende jaren is de club sterk gegroeid. In 1980 kreeg de club de beschikking over een eigen kantine. Dit gezelligheid onderkomen kreeg de toepasselijke benaming: “t Gravelke”. Leuk bedacht toch? In de volgende jaren was het park steeds verder onderhevig aan uitbreiding. De banen 1 & 2 werden als eerste voorzien van verlichting. Vervolgens werden 2 nieuwe banen aangelegd met de nummers 3 en 4 en kregen deze nieuwe banen ook verlichting.

In 2013 ging de vereniging akkoord met hun deelname in de BMV De Henkhof, zoals bekend gelegen in Merkelbeek. Voordeel van dit akkoord was dan ook het gegeven dat T.C. Merkelbeek een compleet nieuw tennispark zou krijgen. Dit inclusief 4 verlichte ProVision all-weather banen. Genoemde banen zijn op zaterdag 15 maart 2014 officieel op grootse en feestelijke wijze geopend. Het tennispark is het vrijwel het gehele jaar geopend van 8.00 uur ’s morgens tot 23.00 uur ’s avonds. Sinds begin juli 2016 maakt de nu jubilerende tennisvereniging volledig deel uit van de nieuwe BMV De Henkhof. Als gevolg hiervan nam de vereniging, zeker met enige weemoed, afscheid van hun eigen kantine “t Gravelke”.

Jubileum feestprogramma

Zaterdag 15 juni: Tennis dag voor alle leden en oud-leden met BBQ

Zaterdag 2 november: Reünie Tennisclub Merkelbeek voor alle (oud-)leden en partner. Herinneringen ophalen onder het genot van een hapje, drankje en muziek.

Met betrekking tot bovenstaand jubileum feestprogramma geeft T.C. Merkelbeek als ondersteuning diverse tips en advies om de viering nog meer gestalte te geven. Daartoe geeft de vereniging aan om zich voor te bereiden op memorabele momenten, sprankelende festiviteiten en bovenal, een viering van de bijzondere gemeenschap die Merkelbeeks club zo uniek maakt. Dus, laat het verleden herleven met verhalen van gedeelde triomfen, lach om de grappige anekdotes en maak nieuwe herinneringen die nog eens vijftig jaar meegaan. Waarom niet?

Daarbovenop natuurlijk ook de uitnodiging met de volgende strekking: “of je nog actief tennist of gewoon komt voor de gezelligheid, de jubilerende vereniging wil iedereen erbij hebben om samen te proosten op het verleden, het heden en de toekomst van Tennisclub Merkelbeek.

Met betrekking tot de tennis dag op zaterdag 15 juni, laat T.C. Merkelbeek en haar jubileum feestcommissie het volgende weten: genoemde dag is bedoeld voor alle leden en oud-leden (inclusief partner & kinderen met BBQ. Om deze dag nog meer glans te geven wil de vereniging niettemin ook niet-leden de kans geven een balletje te slaan, ook al hebben zij nog nooit een balletje geslagen. Neem dan ook partner en kinderen mee. Behalve kennismaking mogen zij ook deelnemen aan de BBQ.

Het programma voor die dag ziet er als volgt uit: gestart wordt om 14.00 uur. Geen eigen racket? Geen probleem, wordt voor gezorgd (wel even bij aanmelding aangeven). Om 17.00 uur verzorgen John Schouteten en zijn hulpbrigade een heerlijke en smakelijke BBQ. Gedurende de dag doet de organisatie er tevens alles aan om iedereen een onvergetelijke dag te bezorgen. Meedoen? Meld je aan voor de tennis dag op: www.tc-merkelbeek.nl/50jaar.html. Is ook van toepassing voor evt. oud-leden van wie de adressen (nog) niet bekend zijn.


Contact:

Correspondentieadres: T.C. Merkelbeek secretariaat: Koempel 17, 6446 BX Brunssum.

Telefoonnummer en e-mail: algemeen en avond 06-20151557- algemeen: info@tc-merkelbeek.nl en/of secretariaat@tc-merkelbeek.nl. Overige bestuursleden: voorzitter Bjorn Berends, penningmeester Lenie Fleuren en leden Arno van Vlimmeren en Marja Springer.

Afbeeldingen en foto: I Stock en T.C. Merkelbeek

RedactieParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert

Laten we samen het jubileumjaar inluiden met een knal en de tennisbanen vullen met de echo’s van vijftig jaar