Verdiende zege tegen BMR

Dankzij een 2-1 overwinning tegen BMR kan KVC Oranje blijven strijden voor klassenbehoud. De zege van de ploeg van trainer Gino Curfs was, zeker gezien het spelbeeld in de tweede helft, verdiend. Omdat het lange tijd ‘slechts’ 2-1 stond -en uiteindelijk ook zou blijven- was het tot eind spannend in Sportpark Bleijerheide. Dat was het enige wat thuisclub KVC Oranje zich mocht aanrekenen.

KVC Oranje kwam sterk uit de startblokken. De bezoekers uit Mheer werden van meet af aan onder druk gezet en er kwamen al snel kansen voor oranje-wit. Al in de tweede minuut schoot Mees Ruiters vanuit kansrijke positie net naast de linker paal van het door Remco Verheijen gehoede gastendoel. Ruud Vanhauten en Rodrick Bokeli Bokonga kregen de bal -vanuit een lastige hoek- ook niet tegen het net achter Verheijen.

Halverwege het eerste bedrijf was het dan toch raak. Lloyd Vromen mocht op links namens KVC Oranje een hoekschop nemen. Zijn strakke voorzet bereikte Joey Niesters die tussen een kluwen van spelers van dichtbij inkopte: 1-0.

Na die openingstreffer kwamen de bezoekers uit het Heuvelland beter in de wedstrijd. Zij wonnen nu meer duels en werden een paar keer dreigend. Een schot van Demi Cruts vanaf pakweg 16 meter ging net naast de linker paal van de goal van thuisclubkeeper Frederik Garms. Eenzelfde lot was een poging van Rick Bendermacher beschoren, zij het dat diens inzet naast de rechter paal van het doel van Garms verdween. Even later viel de 1-1 alsnog. Na balverlies in het middenveld van KVC Oranje zocht Kay Cruts van BMR op links de achterlijn op en leverde een strakke lage voorzet af, die door Jorn Roijen vakkundig tegen het net werd gewerkt. Een doelpunt dat er, zeker bezien vanuit gastenoogpunt, mocht zijn.

Direct na de hervatting was het weer KVC Oranje wat de klok sloeg. Na amper twee minuten was Mees Ruiters wederom dicht bij een treffer. Had hij de eerste helft naast geschoten, nu kopte hij de bal uit een voorzet van Joey Niesters vanaf rechts tegen de lat. Diezelfde Joey Niesters dirigeerde de bal even later met een hoekschop rechtstreeks tegen diezelfde lat. Pech voor Niesters dus, maar daar bleef het niet bij, want weer een paar minuten later schoot hij de bal, na een corner van Lloyd Vromen vanaf links tegen de rechter paal. Een pegel van Chris Frauenrath eindigde op de vuisten van gastengoalie Remco Verheijen en diens vingertoppen maakten nog diezelfde minuut een inzet van Rodrick Bokeli Bokonga onschadelijk.

De 2-1 hing in de lucht, zou verdiend zijn, en kwam er uiteindelijk ook. Een cross van Mitchel Flecken kwam op links bij Joey Niesters. Die laatste passeerde zijn tegenstander fraai en liet vanaf 14 meter met zijn linker een lob los, die doelman Remco Verheijen te machtig was: 2-1. De een vond het een prachtig doelpunt, de ander zag een minder optreden van de doelman ten grondslag aan het doelpunt liggen. Wat er ook van zij, KVC Oranje stond wederom op voorsprong.

Je zou verwachten dat BMR na die treffer, net als in het eerste bedrijf, alles op alles zou zetten om de achterstand weg te werken. De ploeg van trainer Ives Dreesen wilde dat waarschijnlijk ook wel, maar bleek nu niet meer in staat de bakens te verzetten. Echt gevaarlijk kon de ploeg niet meer worden, uitgezonderd bij een vrije trap op rand van de zestien niet ver voor tijd. Die eindigde evenwel in de door KVC Oranje opgezette oranje-witte muur.

In de slotfase liet KVC Oranje na de score verder uit te bouwen, waardoor het dus tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ismail Kilci uit Helmond spannend bleef. Maar daar maalt in dit soort wedstrijden uiteraard niemand om. Het enige dat telt is het resultaat en dat was goed voor KVC Oranje, dat zich dankzij de overwinning plaatst voor de volgende ronde in de nacompetitie. Zondag gaat de ploeg van Gino Curfs op bezoek bij De Leeuw in Brunssum. De winnaar uit die confrontatie plaatst zich voor de finale, waar een ontmoeting wacht tegen de sterkste uit het duel tussen Vijlen en MMC Weert.