28 september 2024

Leadzanger Fred Durst van Limp Bizkit headbangde er flink op los met zijn nieuw kapsel op Pinkpop 2024

Foto: Lidia Carreno Photography

Fred Durst zag er een beetje anders uit dan normaal. Ik was nog aan het twijfelen of het geen “pruik” was. Na zijn headbangen was ik er van overtuigt dat het echt was. Ik zag ze twee keer eerder. Op Rock Wechter in 2009 en 2014 op Pinkpop en misschien ook in 2001 al kan ik me die keer niet goed herinneren. Op Rock Werchter was het destijds bloed heet, -35 graden tijdens het optreden. Ze lieten iedereen ook zitten. Om ze daarna vervolgens keihard te laten springen in de volle zon. Iedereen deed mee.

In 2014 op Pinkpop was het lekker hard. Net zoals nu in 2024! Lekker meezingen en springen met de bekende nummers uit je jongere jaren.  De geluidsboxen stonden loeihard! De leadzanger sprak ook nu weer veel tegen het publiek bij het optreden zoals hij eigenlijk altijd doet.

Een beetje jammer was dat hij het steeds over wiet had. We weten het nu onderhand wel dat Nederland bekend staat hierom in de rest van de wereld. Hij zou eigenlijk ook wel moeten weten dat het in Amerika beter geregeld is met de legalisatie. Misschien bedoelde hij het sarcastisch? Voor hem een weet en voor ons een vraag.

Hij sprak ook over liefdesverdriet. Ik had het gevoel dat hij dit nu echt had. Maar ook dat weet je niet zeker.

Wat opvallend was dat hij de fotografen bedankte en naar ons allemaal wees. Hij zei dat de fotografen ervoor zorgen dat zij zichtbaar waren. Een  erg toffe opmerking meneer Durst <3

Foto: Lidia Carreno Photography

Muzikaal gezien waren het de bekende commerciële nummers op zeer prettige en passende decibels. Daarnaast veel cover nummers van andere bands. Hij grapte er zelf ook nog over. Hoe vind jullie deze coverband van Limp Bizkit?

Bij het Uber commerciële nummer van Behind Blue Eyes,- wat ook weer een cover is kwam zomaar “Ed Sheeran” op het podium en zong en speelde het nummer mee. Het publiek genoot en het veld juichte bij opkomst. Bij het optreden van Limp Bizkit was het veld bomvol.

DJ Lethal was ook in de Pinkpop House.

I enjoyed it.

Tekst en foto’s: Lidia Carreno Photography