28 september 2024

SCHUNCK Bibliotheek Heerlerbaan verhuist én opent met verruimde openingstijden.

Op 20 augustus opent de Bibliotheek Heerlerbaan de deuren op de nieuwe plek in de BMV (Brede Maatschappelijke Voorziening) Heerlerbaan. 
Vanaf dinsdag 20 augustus kunnen leden én geïnteresseerden op de nieuwe locatie aan de Corisbergweg 197C hun cursussen volgen, de krant lezen, een praatje komen maken, boeken lenen en nog veel meer… De officiële opening van de BMV Heerlerbaan volgt op 12 oktober 2024.
BMV Heerlerbaan
SCHUNCK Bibliotheek deelt de BMV met verschillende huisgenoten zoals jongerencentrum The Flash (JENS/Alcander), twee basisscholen, peuteropvang, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Samen met de gevestigde huisartsenpraktijk én een sporthal wordt de BMV een echte ontmoetingsplek voor de wijk.
Verruimde openingstijden
De Bibliotheek verruimt de openingstijden na haar verhuizing. De bibliotheek opent twee extra dagdelen én opent voortaan een half uur eerder dan voorheen. De openingstijden zijn dan op dinsdagen, woensdagen en vrijdagen van 8:30 tot 17:00 uur. Deze verruiming van de openingstijden wordt mogelijk gemaakt door een speciale subsidie van de Rijksoverheid voor de versterking van het bibliotheekwerk.
De nieuwe bibliotheekruimte bevindt zich op de begane grond achter de grote raampartij op bijgaande foto’s.