Groeët Ghen Heij-Heerlerheide gastheer halve finale LVK op 9 en 10 januari 2025

Hoewel het nog ruim zes maanden te gaan is, blijkt dat de organisatie van het Limburgse Vasteloavends Konkours (LVK) al druk doende is met de (voor)-organisatie van het LVK in 2025. Met betrekking tot de organisatie van de voorronden is verrassend gebleken dat bestuur van het LVK gekozen heeft om deze te doen plaats vinden in Heerlerheide ofwel in de carnavalsperiode van de ëlfde van de elfde” tot Aswoensdag beter bekend als Groeët Ghen Heij.  

Deze verrassende keuze betekend tevens dat het in 2025 precies 40 jaar geleden is dat het LVK terugkeert naar Heëlehei. Op 18 januari 1985 vond de finale van het LVK plaats in het toenmalige Corneliushuis. De organisatie was destijds in handen van SLV, BCL en Culturele Raad Limburg. Carnavalsvereniging De Bokkeriejesj anno 1898, in samenwerking met het Corneliushuis, zijn dan ook trots dat zij op donderdag 9 en vrijdag 10 januari 2025 gastheer mogen zijn bij de opnames van de halve finales van het LVK 2025 met rond zestig Limburgse artiesten. Genoemde halve finales worden uitgezonden op de Tv-zender L1 op de vrijdag 10, 17 en 24 januari, met herhalingen op zaterdag 11, 18 en 25 januari. Zoals bekend worden deze halve finales ieder jaar op een andere locatie gehouden.

Hiertoe geldt er, van de zijde van Stichting LVK, een stikte regelgeving. Mocht b.v. de finale in een locatie in Midden of Noord Limburg plaats vinden dan zullen de halve finales in Zuid-Limburg plaats vinden en in geval van ook andersom. Voor komend LVK-evenement is het dan ook al van toepassing. Deze wordt immers gehouden in de fabriekshal op het Weerstand-terrein in Roermond. Door de Stichting LVK wordt op de traditionele “elfde van de elfde” (dit jaar 2024 op maandag) de digitale postbus op haar website: www.stichtinglvk.nl geopend. Tekstschrijvers en/of componisten kunnen hierop hun liedjesbijdrage voor het nieuwe seizoen 2024/2025 plaatsen.

Begrijpelijk dat C.V.de Bokkeriejesj vanaf nu dan ook uitkijken naar een geweldig evenement waarbij zij vele vasteloavendvierders en natuurlijk niet te vergeten de artiesten uit de Limburgse provincie mogen ontvangen. Zij wensen de artiesten, tekstschrijvers, componisten en muzikanten veel succes en plezier bij het schrijven en maken van hun sjlagers.

Foto gemaakt door Stg. LVK. Hierop zijn te zien: Roy Bos (Bokkeriejesj), Evert Hartman (uitbater CH), Joep Verbugt (Voorzitter Stg. LVK) en Ivo Wijnen (Bokkeriejesj)

ParkstadActueel: hfd/eind redactie Callie Steijaert