Luister naar muziek tijdens het werk vanwege deze redenen 

Het is geen geheim dat het luisteren naar muziek voor de meeste mensen een must is tijdens het werken, studeren, schoonmaken, enz. Hoe komt dat? Blijf lezen. Of je nu iemand bent die met een koptelefoon op jamt of een paar rustige deuntjes opzet voor achtergrondgeluiden, je profiteert van de volgende voordelen van het luisteren naar muziek voor productiviteit.

 

  1. Verbetert het geheugen 

Herinner je je nog dat je gekke liedjes leerde om je te helpen de botten in het lichaam te leren kennen of alle 12 Nederlandse provinciehoofdsteden te reciteren? Dat was wetenschap. Onze hersenen zoeken naar patronen die ons helpen informatie te verwerken en deze later beter te onthouden. Daarom is het veel gemakkelijker om de woorden van een lied of gedicht te onthouden dan van een toespraak. Nummers hebben een patroon en verloop waardoor het onthouden van de inhoud gemakkelijker wordt. Zelfs als je niet bewust een liedje gebruikt om specifieke dingen te onthouden die verband houden met je werk, zal het consequent luisteren naar muziek je geheugen in het algemeen helpen verbeteren, waardoor je productiever kunt zijn. 

 

  1. Verhoogt de motivatie

Naar muziek luisteren verhoogt de stimulatie. Hoewel sommige muziek, zoals klassiek, een meer ontspannend effect heeft op het lichaam en de hersenen, kan het luisteren naar vrolijkere muziek je hersenen stimuleren en de motivatie vergroten. Als een taak intimiderend of moeilijk uit te voeren lijkt, kan het opzetten van een paar vrolijke popliedjes je humeur snel opvrolijken en je de energie geven die je nodig hebt om te werken.

 

  1. Zorgt voor verbinding

Muziek kan door het hele kantoor met behulp van een zakelijke glasvezelverbinding of via de hoofdtelefoon van individuele personen worden afgespeeld en kan gemakkelijk tot gesprekken en verbinding tussen werknemers leiden. Muziek afspelen op kantoor is een geweldige manier om via muzieksmaak een gevoel te krijgen voor ieders persoonlijkheid en een gevoel van comfort en gemeenschap op te bouwen. Als muziek op kantoor geen optie is, stimuleert het toestaan ​​van werknemers om tijdens het werk naar muziek te luisteren niet alleen de motivatie op het werk, maar ook de kameraadschap, waardoor het moreel van het bedrijf wordt gestimuleerd. Muziek is een manier om contact te maken met mensen, het is een geweldige ijsbreker in gesprekken en een gemakkelijke manier om vriendschappen te sluiten op je werkplek.

 

  1. Verlicht stress

Terwijl je je koptelefoon opzet en op play drukt voor een van je favoriete nummers, beginnen je hersenen dopamine vrij te geven, wat je humeur verbetert en stress en angst verlicht. Uit onderzoek van Harvard Health blijkt dat het luisteren naar muziek voor of tijdens een medische ingreep of operatie de bloeddruk van patiënten verlaagt en de spierspanning verlicht. Dus als je een stressvolle werkdag hebt of je overweldigd voelt door de taken waarmee je te maken hebt, kan het opzetten van een paar goede deuntjes je humeur gemakkelijk verbeteren en je helpen een positief gevoel weer te associëren met werken.

 

  1. Verbetert multitasken

Hoewel muziek je er soms van kan afleiden om je 100% op een taak te concentreren, is uit een onderzoek van Kelvin Lui en Alan Wong van de Chinese Universiteit van Hong Kong gebleken dat constant multitasken misschien toch niet zo erg is. Uit hun werk blijkt dat “degenen die vaak verschillende soorten media tegelijkertijd gebruiken, beter lijken te zijn in het integreren van informatie uit meerdere zintuigen wanneer hen wordt gevraagd een specifieke taak uit te voeren.” Ze geloven dat dit te danken is aan hun vermogen om tegelijkertijd aandacht te besteden aan verschillende bronnen van stimulatie.