Parelloop komt in jubileumjaar met nieuw hardloopevenement Brunssum krijgt volgend jaar voor het eerst unieke ‘marathon challenge’

Stichting Parelloop organiseert in het Hemelvaartweekend van volgend jaar voor het eerst de Marathon Challenge Brunssum: een marathon in drie dagen. Omdat de Parelloop (ieder jaar een vast begrip in Brunssum begin april) in 2025 voor de 35e keer wordt georganiseerd, pakt de organisatie uit met iets extra’s en bijzonders, eind mei. Gemeente Brunssum gaf eerder dit jaar goedkeuring voor het initiatief.

Deelnemers kunnen volgend jaar achtereenvolgend de 10 Engelse mijl (16,1 kilometer), de vijf kilometer en de halve marathon (21,1 kilometer) afleggen, waarmee de loper van 29 t/m 31 mei 2025 dus een heuse marathon rent. Start en finish vinden plaats vanaf het Schutterspark in Brunssum. ‘Dit wordt een bijzondere, uitdagende en gezellige marathon, verdeeld over drie dagen, met aandacht voor de mooie omgeving in en rond Brunssum,’ laat de organisatie weten. ‘En dat in ons jubileumjaar!’ Het aantal deelnemers, dat een startnummer voor alle drie de dagen kan bemachtigen, zal gelimiteerd zijn.

Indien het evenement in de smaak valt en voor herhaling vatbaar blijkt, zal de Marathon Challenge Brunssum mogelijk een terugkerend hardloopevent in Brunssum worden.

De Parelloop zelf zal volgend jaar zoals gebruikelijk op de eerste zondag vanapril plaatsvinden.