Ze zitten dichtbij ons hart. Ze maken onderdeel uit van ons
hartchakra. Onze borsten. Toch is bij veel mensen de natuurlijke relatie met borsten verstoord. Ze lijken aan vanalles te moeten voldoen. Vrouwen duwen ze omhoog en laten zelfs de omvang aanpassen. Enerzijds zijn borsten iets dat je verbergt. Anderzijds iets dat je moet accentueren. Er is geen lichaamsdeel dat voorzien is van zoveel oordelen.
In ‘borstkankermaand’ oktober van dit jaar hopen fotograaf Floor Noten en grafisch ontwerper Aline Ploeg het boek ‘Realitiet, een liefdevolle registratie’ uit te brengen. ‘Realitiet’ wordt een fotoboek met persoonlijke verhalen en eerlijke foto’s, van alle achtergronden en leeftijden. Het boek doorbreekt taboes en doorgrondt de fabels die eeuwenlang zijn gekoesterd, waarbij het de complexe relatie van vrouwen met hun borsten verkent. Van de puberteit tot het moederschap, van ziekte tot zelfacceptatie – geen enkel onderwerp blijft onbesproken.
Deze liefdevolle registratie, die wij samen met andere mensen willen gaan maken, is gedurfd en authentiek. Het is een viering van de unieke schoonheid van elk individue, ongeacht de normen of verwachtingen van anderen. Fabels en taboes worden doorbroken.
Floor en Aline zijn een crowdfunding gestart om het boek en de presentatie te bekostigen en vragen daarbij iedereen om hulp :). De winst van elk verkocht boek gaat naar een aan borsten gerelateerd goed doel. Crowdfunden kan via voordekunst: https://www.voordekunst.nl/
projecten/16072-realitiet-een-liefdevolle-registratie-1.