Burgemeester Susanne Scheepers Finaliste voor Topvrouw Limburg 2024

Burgemeester Susanne Scheepers Finaliste voor Topvrouw Limburg 2024

De burgemeester van Simpelveld, Susanne Scheepers, is één van de drie finalisten voor de verkiezing van Topvrouw Limburg 2024. “Ik vind het een hele eer dat ik genomineerd ben voor de Verkiezing Topvrouw van het jaar 2024. Waarom ik meedoe aan deze verkiezing? In verbinding staan en de samenwerking opzoeken met anderen is voor mij een grote drijfveer. Omdat ik mezelf als een verbinder zie, grijp ik deze kans dan ook met beide handen aan. In mijn werk als burgemeester zoek ik intern de verbinding met de inwoners van Simpelveld, met de raad, met het college en met de ambtelijke organisatie. Maar ook extern, met de maatschappelijke partners en andere organisaties, met de omliggende gemeenten en de grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland en België. Met deze nominatie vraag ik aandacht voor gelijkwaardigheid voor iedereen,” aldus Scheepers.

[fotograaf Petra Niessen]

Haar Rol

Burgemeester Scheepers werd op 13 juli 2023 benoemd tot burgemeester van de gemeente Simpelveld. In haar rol zet zij zich in voor een veilige en leefbare omgeving voor zowel bewoners als ondernemers. In een tijd van snelle maatschappelijke en politiek-bestuurlijke ontwikkelingen werkt ze hard aan het waarborgen van stabiliteit.

Voordat zij burgemeester werd, was Scheepers zelfstandig ondernemer, werkte zij bij woningcorporatie Wonen Limburg en bekleedde ze functies in het openbaar bestuur van de gemeente Roermond. Haar passie voor sociaal-maatschappelijke opgaven, waarbij de mens centraal staat, vormt de kern van haar verbindende leiderschapsstijl.

Nevenfuncties

Daarnaast is Scheepers actief in diverse nevenfuncties. Zo is ze voorzitter van stichting Qeske, stichting Vaals Verbind(t), en bestuurslid van de vereniging Kleine Kernen Limburg. Als burgemeester vervult ze ook rollen binnen de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en de Stadsregio Parkstad Limburg.

Stichting Topvrouwen

Stichting Topvrouwen Limburg heeft als doel vrouwelijk ondernemerschap en management te stimuleren. De jaarlijkse verkiezing van de Topvrouw Limburg zet inspirerende topvrouwen in de schijnwerpers. Het doel is om eer te betonen aan de genomineerde vrouwen, aandacht te vestigen op hun waardevolle bijdragen en een inspirerend voorbeeld te zijn voor andere vrouwen.

Meer informatie: www.topvrouwenlimburg.nl

Stichting Topvrouwen Limburg meldde op LinkedIn op 5 juli 2024:

“Trots om de derde finaliste voor de Verkiezing Topvrouw Limburg 2024 op deze vrijdagochtend aan jullie voor te stellen: Susanne Scheepers.”

Lees hier meer nieuws over zakelijk.