Website Helpsaam Live voor Mantelzorg en Vrijwilligerswerk

Nieuwe Website Helpsaam Gaat Live voor Mantelzorg en Vrijwilligerswerk

De informele zorgorganisaties uit Parkstad hebben gezamenlijk een nieuwe website gelanceerd: Helpsaam. Deze website biedt een overzicht van hun aanbod en is ontworpen om zowel hulpbehoevenden als professionals te ondersteunen.

Informatie

Op de website vindt u naast informatie over de diverse organisaties ook een uitgebreide kalender met activiteiten, bijeenkomsten, lotgenotencontacten en andere vormen van ondersteuning. De website is een handige tool voor mensen die hulp zoeken, maar ook voor professionals die anderen willen doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Met deze website willen we het gemakkelijker maken om de juiste hulp te vinden. Bezoek de website op https://helpsaam.nl of zoek via uw zoekmachine naar “Helpsaam”. Bent u mantelzorger? Neem dan contact op met het Steunpunt voor Mantelzorgers via mantelzorgparkstad.nl.

Wat is informele zorg?

Informele zorg is de zorg en ondersteuning die geboden wordt door mensen zonder specifieke opleiding in de zorg. Mantelzorgers zijn degenen die zorgen voor iemand met wie ze een sociale relatie hebben, zoals een vader, moeder, vriend, of buurvrouw. Mantelzorg overkomt je vaak en is geen bewuste keuze.

Vrijwilligers zijn een andere vorm van informele zorgverleners. Ook zij hebben geen specifieke opleiding in de zorg, maar kiezen ervoor om anderen te ondersteunen. Dit kan zowel thuis bij de zorgvrager als collectief in de wijk, bijvoorbeeld door het organiseren van activiteiten.

In Parkstad zijn er verschillende organisaties die met vrijwilligers ondersteuning bieden. Dankzij de nieuwe website Helpsaam kunnen deze organisaties hun krachten bundelen en de hulpbehoevenden beter bereiken.

Lees hier meer nieuws over maatschappij.