Zo bereid je je voor op je eerste wandelvakantie, 4 tips!

Een wandelvakantie kan een geweldige manier zijn om te genieten van de natuur. Zo kun je nieuwe plekken ontdekken en tegelijkertijd actief bezig zijn. Het is echter een hele uitdaging. Maar geen zorgen, met de juiste voorbereiding en een positieve mindset kan je eerste wandelvakantie een onvergetelijke ervaring worden. In dit artikel delen we vier handige tips om je voor te bereiden op je eerste wandelvakantie.

Wandelroute

Kies de juiste bestemming en route

Het kiezen van de juiste bestemming en route is essentieel voor een geslaagde wandelvakantie. Denk goed na over wat voor soort landschap je graag wilt verkennen en hoeveel kilometers je bereid bent af te leggen op een dag. Wees hier realistisch in. Als je een eerste wandelvakantie plant dan kan het een goed idee zijn om een vlakke route te kiezen waarbij je niet hele grote afstanden hoeft af te leggen. Populaire bestemmingen voor beginners zijn bijvoorbeeld de Ardennen in België of het Lake District in Engeland. Als je wat meer ervaring hebt en toe bent aan een uitdaging, kan je bijvoorbeeld de GR20 Corsica overwegen, een van de meest uitdagende wandelroutes van Europa.

Zorg voor goede uitrusting

Het is natuurlijk van groot belang om goed voorbereid te zijn en een goede uitrusting te hebben. Investeer in stevige wandelschoenen die goed passen. Zorg daarnaast voor comfortabele kleding die geschikt is voor alle weersomstandigheden. Denk ook aan het meenemen van een goede rugzak waarin je al je benodigdheden kunt opbergen, zoals water, snacks, een kaart, een kompas en een EHBO-kit. Vergeet ook niet om je te beschermen tegen de zon met zonnebrandcrème en een hoed of pet.

Train van tevoren

Om optimaal te kunnen genieten van je wandelvakantie is het belangrijk om van tevoren in vorm te zijn. Neem hier de tijd voor en ga voor de vakantie regelmatig lange afstanden wandelen bij jou in de buurt. Zo kun je een betere conditie opbouwen. Probeer ook te wennen aan het lopen met een rugzak. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Wees flexibel en geniet

Maak je niet te druk en neem je vooral voor om te genieten van het moment. Het kan gebeuren dat dingen anders lopen dan gepland, bijvoorbeeld door slecht weer of onvoorziene omstandigheden. Probeer hier niet te veel van te balen en maak er het beste van. Geniet van het mooie uitzicht en van de hele ervaring. Vergeet vooral niet om af en toe even stil te staan, rond te kijken en te beseffen hoe bijzonder het is dat je op zo’n mooie plek bent.

Lees ook: voordelen van een marketingbureau