Merckelbagh verdubbelt zijn punten

Foto: In den Hof Racing

Heerlen – Een zeer positief weekend voor Milan Merckelbagh tijdens de vierde wedstrijd van het Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft (IDM) Superbikes. Op de Schleizer Dreieck wist de Limburger beide races punten te veroveren. Met respectievelijk een dertiende en veertiende plaats wist de BMW-rijder zijn puntentotaal te verdubbelen! Ilya Mikhalchik werd de grote winnaar, hij won beide races en is de nieuwe leider in de tussenstand!

Foto: In den Hof Racing

De trainingen op de ‘Schleizer Dreieck’ verliep niet helemaal vlekkeloos voor de 23-jarige coureur. In de vrije training vielen er druppels en toen wist Milan de snelste tijd op de klokken te zetten. In de kwalificatie maakte hij een verkeerde bandekeuze. Met een 21e startplek was het zeker geen optreden om tevreden mee te zijn.

Foto: In den Hof Racing

De start van de eerste race was heel goed maar een collega hield de deur goed gesloten. Hierdoor wisten een aantal rijders buitenom hun verloren plaatsen goed te maken. In de beginfase wist de student deze plaatsen goed te maken. Met landgenoot Hartog werd er een mooie duel uitgevochten. Een serie mooie actief zorgde ervoor dat Milan als 13e over de finish kwam!
De start van race 2 was heel goed en er werd direct een plekje in de punten veroverd. Het ging er heftig aan toe maar de coureur voelt zich duidelijk steeds beter in dit sterke deelnemersveld. Met een 12e plaats worden er vier punten gescoord!

Milan Merckelbagh:

“Heel tevreden na het weekend, beide races in de punten is natuurlijk goed. Het rijden ging goed en dat geeft natuurlijk vertrouwen voor de thuiswedstrijd. Het doel is om de top 15 van het kampioenschap te finishen.”

Volgende keer:

Het IDM komt voor de volgende wedstrijd naar Nederland. Op 17-18 augustus worden de punten verdeeld op het circuit van Assen!

Uitslag IDM #4; Schleiz, D:
Race1
1. Ilya Mikhalchik Oek BMW
2. Markus Reiterberger D BMW
3. Florian Alt D Honda
4. Patrick Hobelsberger D BMW
5. Toni Finsterbusch D BMW
14. Milan Merckelbagh NL BMW

Race2
1. Ilya Mikhalchik Oek BMW
2. Markus Reiterberger D BMW
3. Florian Alt D Honda
4. Jan-Ole Jähnig D BMW
5. Patrick Hobelsberger D BMW
13. Milan Merckelbagh NL BMW

Tussenstand IDM Superbikes:
1. Ilya Mikhalchik Oek BMW 163
2. Florian Alt D Honda 155
3. Toni Finsterbusch D BMW 93
4. Patrick Hobelsberger D BMW 92
5. Jan-Ole Jähnig D BMW
16. Milan Merckelbagh NL BMW 14

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: In den Hof Racing