Op uitnodiging van het bestuur van de Voedselbank Limburg-Zuid kreeg gouverneur Emile Roemer een rondleiding in het distributiecentrum in Landgraaf.

Foto: Peter Trompetter Fotografie

Daar werd hij door enkele bestuursleden Bijgepraat en kreeg uitleg over het reilen en zeilen van de voedselbank. De gouverneur stelde zich vol medegevoel op. Zo kreeg hij in alle openheid informatie, dat Voedselbank Limburg-Zuid zes dagen per week zorgt voor circa 30.000 voedselpakketten in de provincie dagen in de week. Ook werd hem verteld dat 130 vrijwilligers bij de voedselbank actief zijn, die daar werkervaring opdoen. Verder werd de gouverneur bijgepraat over de strenge voedselveiligheid van de NVWA. De klanten van de Voedselbank moeten erop kunnen vertrouwen dat het voedsel dat ze krijgen veilig is. Verder werd aan Emile Roemer duidelijk gemaakt dat de Voedselbank faliekant tegen voedselverspilling is en dat een winkelconcept in ontwikkeling is, waarbij klanten op een mensvriendelijke wijze zelf hun producten kunnen kiezen.

 

Na de rondleiding liet de gouverneur weten dat hij diep onder de indruk was, maar concludeerde dat de voedselbanken helaas nog hard nodig zijn. De Provincie werkt aan beleid dat ervoor moet zorgen dat mensen sneller geholpen kunnen worden. Ook streeft de Provincie ernaar dat mensen minder afhankelijk worden van de voedselbank.

Foto: Peter Trompetter Fotografie