Locoburgemeester Jo Schlangen bezocht namens burgemeester Petra Dassen het diamanten echtpaar Jan (82) en Sibille (79) Otten-Hoenen.

De echtelieden zagen elkaar voor het eerst op een dag in 1962 in café Moonen aan de Einderstraat. Sibille was daar met zeven vriendinnen wezen stappen met zeven vriendinnen. Toen Jan zijn grote liefde voor het eerst zag, kon hij zijn ogen niet meer van haar afhouden. Hij was meteen hartstikke verliefd. Gelijk voelde Sibille zich tot hem aangetrokken. Dit was het begin van een eindeloze liefdesrelatie. Op donderdag 30 juli 1964 vond in het raadhuis van Kerkrade het wettelijk huwelijk plaats. Uit het huwelijk werden 7 kinderen geboren (vier dochters en drie zonen). Ze kregen 13 kleinkinderen.

Sibille was vroeger werkzaam bij de toenmalige Artifex overhemden fabriek aan de Kokelestraat. Daar heeft ze met veel plezier gewerkt. Na het huwelijk bekommerde zij zich met de huishouding. Het spic en span schoonmaken van het huis is tevens haar grote hobby. Verder was ze jarenlang lid van een bevriend damesclubje, waar ze veel uitstapjes mee heeft gemaakt. Vakantie vond ze vanwege heimwee nooit plezierig.

Jan was elektricien op de steenkolenmijn Julia in Eygelshoven. Na de mijnsluiting in 1974 heeft hij als zodanig gewerkt bij de voormalige Softdrink Internationaal fabriek op de Beitel en tenslotte op diverse olieplatforms. Zijn hobby is knutselen, wandelen en computeren.

Het geheim van hun lange huwelijk is tijd voor elkaar nemen en elkaar accepteren zoals je bent.

Tekst & Foto’s: Peter Trompetter Fotografie