Dit was Solar 2024. Was jij erbij?

Solar

De eerste dag van Solar Festival begon warm in de tent, ondanks de bewolkte ochtend. De middag bracht echter verkoeling voor iedereen die met zijn of haar stoeltje in de plas van Roermond zat. Deze afwisseling in het weer zorgde voor een aangename en verfrissende start van het festival.

Voor ieder wat wils

Langzamerhand stroomden de festivalgangers naar de verschillende stages waar diverse dj’s optraden. Naast de optredens waren er door de dag heen allerlei activiteiten georganiseerd. Het openingsritueel, waarbij deelnemers van een grote waterglijbaan moesten glijden en ballen in de roos moesten gooien, zorgde voor veel plezier. De sfeer zat er meteen goed in, met lachende gezichten en enthousiaste deelnemers.

Verder waren er activiteiten zoals hoelahoepen, een silent disco camping clean-up, en het drijven op opblaasmatrassen of opblaasdieren op het water. Deze gevarieerde activiteiten zorgden ervoor dat er voor iedereen wel iets leuks te doen was, en dat maakte de dag gevuld met plezier, muziek en verfrissende momenten.

Genieten voor de zintuigen

Net zoals op de camping is er ook veel te doen op het festivalterrein. Naast de optredens van o.a. Chef’Special, Benny Rodrigues, Afro Bros, Oguz en nog veel meer, kun je er lekker eten. De foodtrucks en eetkraampjes boden een breed scala aan culinaire hoogstandjes, van snacks tot uitgebreide maaltijden. Even bij het water zitten en tot rust komen met het zonnetje en het uitzicht, zorgde voor de perfecte balans tussen feesten en ontspannen.

Een unieke beleving

Het is een creatief festival en dat is goed terug te zien in hoe ze de stages hebben opgebouwd. Er zijn grote stages maar ook veel kleine gezellige stages. Zo was er een bus waar je in kon feesten, je kon met je vrienden in een auto en even een eigen feestje bouwen. Je had er een clubhuis, een vogelnest waar je in kon en ook weer uitzicht had over bijna het hele festivalterrein. Deze unieke en creatieve opstellingen zorgden voor een bijzondere festivalervaring die je niet snel ergens anders zult vinden.

Plezier voor iedereen

Vervolgens kon je ook met grote blokken Tetris spelen, je kon er kleien, in een ballenbak met stoffen grote Mentos-rollen, stoelendans met een live band. Op het terrein lopen ook verschillende merken rond waarvoor je leuke opdrachten kan doen om muntjes te winnen. Deze speelse elementen zorgden voor een extra dimensie aan het festival, waar zowel jong als oud van kon genieten.

Solar padium

Een onvergetelijke ervaring

 

Solar Festival is een leuk festival waar de sfeer er altijd goed in zit. Er is voor iedereen wat wils en de stages zijn ook leuk opgebouwd. Het is zeker een aanrader om 2 dagen te gaan, zodat je volop kunt genieten van alles wat dit unieke en creatieve festival te bieden heeft. Van muziek en activiteiten tot eten en ontspanning – Solar Festival biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen.

Foto’s Dion Moonen – Anivation