Festival van de duurzaamheid: ontdek wat jij kunt doen voor een betere toekomst

Op zondag 1 september 2024 wordt het prachtige Hoeve Corisberg in Heerlen opnieuw omgetoverd tot een plek waar duurzaamheid centraal staat. Het **Festival van de Duurzaamheid** biedt bezoekers de kans om op een toegankelijke en inspirerende manier kennis te maken met tal van duurzame initiatieven. Georganiseerd door de wijkraden van Heerlerbaan en Douve Weien/Caumerveld, in samenwerking met Hoeve Corisberg, Parkstad in Transitie, WoonWijzerWinkel Limburg en Hoeve Benzenraderhof, belooft deze dag weer een informatieve en feestelijke ervaring te worden.

Waarom Duurzaamheid?

Duurzaamheid is een hot topic. Toch voelt het onderwerp voor velen als iets ingewikkelds of zelfs als een ‘ver-van-mijn-bedshow’. Dit festival laat zien dat duurzaamheid juist dichtbij is en dat er veel kleine, praktische stappen zijn die je zelf kunt ondernemen. En het mooie is: het levert je vaak ook nog wat op! Of je nu meer wilt weten over duurzaam wonen, voedsel, energie of recycling, het Festival van de Duurzaamheid biedt voor ieder wat wils.

Wat kun je verwachten?

Het Festival van de Duurzaamheid is een evenement voor jong en oud, met een breed scala aan activiteiten, kramen en optredens. Hieronder een greep uit het programma:

– Rondleidingen door de boerderijtuin van Hoeve Corisberg en de omgeving. Leer meer over biologische en eetbare planten uit de natuur.
– WoonWijzerWinkel Limburg geeft informatie en advies over het verduurzamen van je woning, van isolatie tot energiebesparing.
– Parkstad in Transitie en andere lokale initiatieven presenteren hun duurzame projecten.
– Kunst van afval en zero waste kunst maken en verkopen. Ontdek hoe je van afval mooie en nuttige dingen kunt maken.
– Workshop kaas maken voor kinderen. Een leuke en leerzame activiteit die de jongste bezoekers dichter bij de natuur brengt.
– Kratklimmen en speurtochten georganiseerd door Scouting. Spannende activiteiten voor de jeugd die hen in contact brengen met de natuur.

Muziek en vermaak

Naast de informatieve activiteiten is er ook volop ruimte voor muziek en ontspanning. Geniet van optredens van lokale artiesten zoals Paul van Loo, de VitzKids en Jack Vinders. Het gezellige terras biedt de perfecte plek om even bij te komen met een hapje en een drankje, terwijl je geniet van de sfeer en de muziek.

Kom en laat je inspireren

De afgelopen edities van het festival waren een groot succes, mede dankzij het mooie weer en de vele enthousiaste bezoekers. Ook dit jaar hopen de organisatoren weer op een grote opkomst. Het festival biedt niet alleen informatie, maar ook inspiratie om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid. Of je nu komt om te leren, te genieten of gewoon een leuke dag te hebben, het Festival van de Duurzaamheid heeft voor iedereen iets te bieden.

Datum: zondag 1 september 2024
Tijd: 11:00 tot 16:00 uur
Locatie: Hoeve Corisberg, Corisbergweg 1, Heerlen

Heb je vragen? Neem contact op via **festivalvandeduurzaamheid@gmail.com** en houd de Facebook-pagina van de wijk in de gaten voor de laatste updates: [Wijkraad Douve Weien/Caumerveld](https://www.facebook.com/wijkraadDouveWeienCaumerveld/).

Mis het niet, en kom ook naar dit inspirerende en gezellige festival!