SCHUNCK viert diversiteit en inclusiviteit tijdens Pride Week Heerlen

Foto: SCHUNCK

Van 3 t/m 7 september 2024 staat Heerlen in het teken van Pride Week. SCHUNCK sluit zich met een aantal activiteiten met trots aan bij dit jaarlijkse evenement dat diversiteit en inclusiviteit viert in regenbooggemeente Heerlen.
Een week vol kleurrijke activiteiten
Tijdens Pride Week Heerlen organiseert SCHUNCK een aantal activiteiten die zijn ontwikkeld om de queer gemeenschap te ondersteunen en een dialoog op gang te brengen over gelijkheid en acceptatie. Onderwerpen die dit najaar in de grote theaterproductie van SCHUNCK JULIET, back for good breed aan bod komen. SCHUNCK wil door samenwerking met Stichting Queer Parkstad tijdens Pride Week Heerlen steun en solidariteit uitstralen naar de queer gemeenschap in Heerlen en daarbuiten. Door kunst en cultuur te gebruiken als middel om mensen samen te brengen, hoopt SCHUNCK bij te dragen aan een inclusievere samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn.
Programmering bij SCHUNCK tijdens Pride Week Heerlen
Pride Talks: de andere kant – Gelovige queer mensen voelen zich vaak onbegrepen, zowel in hun kerk als binnen de queer gemeenschap. Journalist Tim van Erp gaat met mensen in gesprek over deze twee werelden.
SCHUNCK Glaspaleis / 3 september / 19:30 uur
Pride Pages: Literaire Soirée – Een inspirerende bijeenkomst met literaire bijdragen die de diversiteit en kracht van de queer gemeenschap vieren. Mis deze kans niet om bijzondere verhalen te horen en te delen.
SCHUNCK Glaspaleis / 4 september / 19:30 uur
Pride Walk – Kom langs, laat je zien en horen bij deze feestelijke parade! Vier samen met een deel van de cast van JULIET, back for good diversiteit en saamhorigheid.
Start: Van Grunsvenplein, Heerlen / 7 september / vanaf 13:00 uur
Pride Show – Geniet van een spectaculaire show met een verrassend optreden van de cast van SCHUNCKs theaterproductie JULIET, back for good.
Pancratiusplein, Heerlen / 7 september / vanaf 14:00 uur
Meer informatie en aanmelden kan via deze link.
Pride Week Heerlen wordt georganiseerd door Stichting Queer Parkstad. Meer evenementen tijdens Pride Week Heerlen vind je op https://www.pride.queerparkstad.nl