Twee toegangskaarten voor Roda JC – De Graafschap voor elke ingeleverde kinderfiets

Roda JC inzamelingsactie

Parkstad, 19 augustus 2024 – Autodealer Wealer Parkstad en Roda JC slaan de handen ineen voor een bijzondere inzamelingsactie die georganiseerd wordt in samenwerking met Stichting Leergeld Parkstad. Tussen 19 en 29 augustus 2024 kan iedereen een overbodig geworden kinderfiets inleveren en ontvangt dan voor elke ingeleverde fiets maar liefst twee toegangskaarten voor de spannende wedstrijd Roda JC – De Graafschap op zondag 1 september. Deze actie heeft als doel kinderen uit gezinnen die financieel minder bedeeld zijn een fiets te bieden, zodat zij in staat zijn om naar school, sportvereniging of vriendjes te gaan. Voor elke ingeleverde kinderfiets doneert Wealer bovendien 50 euro aan de Stichting Gezond in Mijn Streek.

Hoe werkt het?

Heeft u een kinderfiets in de garage staan die niet meer gebruikt wordt? Meld uw fiets dan aan via de website www.wealer.nl/kinderfiets tussen 19 en 25 augustus. U kunt uw fiets vervolgens van 27 tot en met 29 augustus afgeven (gedurende openingstijden) bij één van de werkplaatsen: Relim Landgraaf, Betere Buren in Brunssum of Werk voor Heerlen in Heerlen. U ontvangt direct bij inleveren twee toegangskaarten.
Daarnaast is het ook mogelijk om uw fiets op de wedstrijddag, zondag 1 september, mee te nemen naar het Parkstad Limburg Stadion. Daar kunt u uw fiets tussen 14.00 uur en 16.00 uur afgeven bij het inzamelpunt naast de fietsenstalling/parkeerplaats voor de hoofdingang van het stadion. U ontvangt eveneens direct twee kaarten.

Welke fietsen mogen worden ingeleverd? De actie richt zich op kinderfietsen van verschillende maten: 16 inch (4-6 jaar), 18 inch (5-7jr) , 20 inch (6-8jr) , 22 inch (7-9jr) , 24 inch (8-10jr) , 26 inch (10-12 / 14-16jr).
Lever alleen goede, gebruikte kinderfietsen in die hergebruikt kunnen worden om andere kinderen blij te maken. Fietsen met kleine gebreken zijn welkom; die fietsen maken we weer veilig en rijklaar. Geroeste of ernstig beschadigde fietsen kunnen we niet gebruiken.

Waarom deze actie? In Parkstad is er een groeiende behoefte aan fietsen voor kinderen van gezinnen die niet over voldoende financiële middelen beschikken. “Elk kind heeft recht op een fiets,” benadrukt Leergeld Parkstad. “Met deze inzamelingsactie bieden Wealer en Roda JC de mogelijkheid om ook deze kinderen te laten deelnemen aan school en vrije tijd.”

Wealer, Roda JC en Leergeld Parkstad

Wealer, mobiliteitspartner van Roda JC, heeft in voorgaande jaren al succesvol meerdere inzamelingsacties georganiseerd en werkt nu samen met Roda JC. Zo dragen zij bij aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de club via het collectief ‘Gezond in Mijn Streek’. Hiermee zetten zij in op een gezondere regio, met dezelfde energie die Roda op het voetbalveld levert.

Roda JC is ervan overtuigd dat het ondersteunen van de regio ook bijdraagt aan het succes van de club. “Wanneer het goed gaat met de regio, gaat het goed met Roda JC.”

Leergeld Parkstad helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen in Nederland. Leergeld zorgt ervoor dat deze kinderen in Parkstad dezelfde kansen hebben als leeftijdsgenoten. Zo helpen ze bijvoorbeeld met schoolspullen, een laptop, een fiets, zwemles, sport, muziekles, een verjaardagpakket en andere voorzieningen