Samenwerking tussen Sint Rosa Festival, Estafette Studios en jonge kunstenaars.

Sint Rosa

Samenwerking tussen Sint Rosa Festival, Estafette Studios en jonge kunstenaars

Het Sint Rosa Festival heeft de handen ineengeslagen met Estafette Studios en drie veelbelovende jonge kunstenaars om een bijzondere collectie T-shirts te ontwerpen. Deze samenwerking resulteerde in drie exclusieve ontwerpen, gedrukt op hoogwaardige T-shirts, die de rijke thema’s en historische achtergrond van het festival tot leven brengen.

Drie getalenteerde kunstenaars

De kunstenaars die bij dit project betrokken zijn, Bryan Coenen, Floor Bons en Zara de Klerk, hebben zich laten inspireren door iconische verhalen en symbolen die een centrale rol spelen tijdens het Sint Rosa Festival. Hun creaties zijn doordrenkt van de geschiedenis en folklore die de gemeenschap van Sittard-Geleen koestert.

Bryan Coenen: De ontsnapping van Leeuw Asor

Bryan Coenen baseerde zijn ontwerp op het verhaal van leeuw Asor, die tijdens Sint Rosa-zondag in 1938 ontsnapte uit circus Friso en tot ieders verbazing de stampvolle Sint-Michielskerk binnenwandelde. Coenen over zijn ervaring: “Ik ben dankbaar voor de kans die de gemeente mij heeft geboden om mijn creatieve vrijheid los te laten op dit project. Het is een eer om een historische gebeurtenis om te zetten in een design dat recht uit mijn vrije geest komt.”

Floor Bons: De nostalgische kermis

Floor Bons haalde inspiratie uit de nostalgische kermis die elk jaar tijdens het Sint Rosa Festival plaatsvindt. Haar ontwerp is een ode aan de vreugde en het plezier dat deze kermis bij zowel jong als oud teweegbrengt. Over haar ervaring zegt Bons: “Voor mij draait schilderen om plezier. Dat plezier heb ik ook gevonden in het maken van dit werk!”

Zara de klerk: Sint Rosa van Lima

Zara de Klerk koos voor een ontwerp dat Sint Rosa van Lima, de patrones van de stad, centraal stelt. Sint Rosa werd op 3 november 1669 door het stadsbestuur tot beschermheilige van Sittard benoemd, en haar invloed is nog steeds voelbaar tijdens het festival. De Klerk vertelt: “Deze opdracht heeft me gestimuleerd om nieuwe dingen te proberen, en dat vond ik ontzettend leuk!”

Exclusieve verkrijgbaarheid bij FEE collective

De T-shirts, elk een uniek kunstwerk op zichzelf, zijn exclusief verkrijgbaar bij FEE Collective aan de Limbrichterstraat 71 in Sittard. Deze exclusiviteit onderstreept de unieke aard van de collectie en biedt kunstliefhebbers de kans om een stukje van het Sint Rosa Festival mee naar huis te nemen.

Trots op de samenwerking

De jonge kunstenaars zijn trots op hun bijdragen aan dit project en kijken ernaar uit om hun ontwerpen op straat te zien verschijnen, zowel in Sittard-Geleen als daarbuiten. Het project heeft hen de mogelijkheid gegeven om hun artistieke talenten te tonen en een diepere verbinding met de lokale gemeenschap aan te gaan.

Deze samenwerking tussen het Sint Rosa Festival, Estafette Studios en de kunstenaars is een prachtig voorbeeld van hoe kunst, geschiedenis en cultuur hand in hand kunnen gaan om iets bijzonders te creëren. Het resultaat is een collectie T-shirts die niet alleen de schoonheid van het festival belicht, maar ook de creatieve visie van de kunstenaars weerspiegelt.

Lees meer op winkelhart Sittard