Jubilerende gouden Tennisclub Merkelbeek nog steeds op zoek naar oud-leden voor reünie

T.C.-Merkelbeek

Zoals al bekend is dit jaar 2024 voor de zeer actief zijnde Tennisclub Merkelbeek een memorabel jaar. Genoemde tennisclub is namelijk opgericht in 1974 en een eenvoudig rekensommetje leert dus dat zij nu 50 jaar bestaan. En hoe heet het in dit geval ook weer? Juist, een jubileum met een gouden randje. Het is dan ook vanzelfsprekend dat zij deze gouden mijlpaal niet zo maar voorbij laten gaan. Integendeel zelfs. Zij gaan dit dan ook groots vieren met als hoofdviering een reünie waarbij ze zoveel mogelijk (oud)-leden willen en zullen uitnodigen om dit gezamenlijk te vieren. Helaas is het voor de jubilerende vereniging bijna onmogelijk om de enorme hoeveelheid leden die getennist hebben in Merkelbeek te bereiken. Daarom zetten alle middelen, waaronder dus ook ParkstadActueel, in om hun alsnog te bereiken. Hoewel dit inmiddels ook al vele aanmeldingen heeft opgeleverd zijn het vooral de leden die langer geleden lid zijn geweest. Daarom heeft de feestorganisatie nu een beroep gedaan op schrijver dezer van ParkstadActueel, gezien zijn connecties voor jubileumaandacht waarin vervat de oproep aan oud-leden om zich alsnog aan te melden voor de feestelijke reünie in zoverre dat ze dat nog niet gedaan hebben.

De gouden reünie zal gehouden worden op zaterdag 2 november eerstkomende en wel in feestlocatie BMV DE Henkhof gelegen aan de Clemensweg 1 in Merkelbeek. De reünie is bedoeld voor alle leden, oud-leden partners en hun kinderen. Insteek van deze reünie is dan ook de gegevens om herinneringen op te halen, het verleden te laten herleven met verhalen van gedeelde triomfen. Maar ook een lach om de grappige anekdotes en het maken van nieuwe wetenswaardigheden die ook nog een 50 jaar kunnen en zullen meegaan naar november 2074 als dan het 100 jarige eeuwfeest gevierd kan worden.T.C.-Merkelbeek

Tennisclub Merkelbeek is opgericht in november 1974 en sinds 1975 is de club aangesloten bij de KNLTB. Begonnen werd op 1 gravelbaan, gelegen vóór het toenmalige gemeenschapshuis De Henkhof in Merkelbeek. Grondlegger was Pastoor Hustinx. Bij de oprichting van de club zijn er 2 nieuwe gravelbanen in gebruik genomen die achter het gemeenschapshuis lagen Het aantal leden groeide gestaag waarbij zelfs het magisch getal van 300 leden werd aangetikt. Uiteraard betekende dit een verder ontwikkeling van het park met vervolgens ook het aanleggen van de verlichting op de 2 banen ten nadien tot het aanleggen van 2 extra banen inclusief verlichting. Daarnaast werd er ook een kantine gebouwd die aansloot op De Henkhof.T.C.-Merkelbeek

Veel leden kwamen uit de kern Merkelbeek maar ook spelers van ver buiten Merkelbeek wisten het tennispark Merkelbeek te vinden. Vele jaren was TC Merkelbeek actief in de officiële competitie met als hoogtepunt dat het 35+ herenteam, uitkomend in de hoofdklasse enkele malen Limburgs kampioen geworden is waarbij zelfs een aantal maal het algemeen Limburgs kampioenschap werd gevierd (winnaar van de 17+ en 35+ kampioensteams). Het team was ook het eerste clubteam dat zich 10 jaar lang wist te handhaven in de hoogste klasse, een topprestatie voor zo’n kleine “dorpsclub”. Daarnaast werden er vele kampioenschappen gevierd, maar zelfs een degradatie was reden voor een feestje.

Toen de club 40 jaar bestond, in 2014, is er in samenwerking (toen nog de gemeente Onderbanken) een geheel nieuw tennispark gerealiseerd met 4 verlichte all-weatherbanen en konden de leden het gehele jaar terecht. Uiteraard kende de verenging ook na ups ook downs. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ze de samenwerking gezocht hebben met TC Oirsbeek om te komen tot een evt. fusie. Maar, zover is het nog niet. Eerst wil Tennisclub Merkelbeek met (liefst) alle leden en oud-leden 50 jaar lief en leed, bloed, zweet en tranen delen tijdens, vanaf 19.00 uur, een grootse reünie met een ontvangst, buffet en muzikaal entertainment door Coverband 2 the limit.

Aanmelden kan op de website van TC Merkelbeek: wwww.tcmerkelbeek.nl, terwijl op de website een speciale pagina is ingericht met informatie over de reünie en een aanmeldformulier: www.tcmerkelbeek.nl/50jaar-.html.

Afbeeldingen: T.C. Merkelbeek

Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert