Minister Fleur Agema van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bezocht Heerlen voor gesprekken met burgemeester Roel Wever en vertegenwoordigers van de Ziekenhuisalliantie. Het bezoek werd georganiseerd door het Ministerie van VWS en de Regietafel, waaronder Zuyderland en CZ.

Burgemeester Roel Wever

“De aanwezigheid van goede zorgvoorzieningen is van levensbelang in onze dichtbevolkte regio, vooral omdat inwoners van Heerlen en Parkstad meer gezondheidsproblemen hebben dan gemiddeld. Ik hoop dat het bezoek van de minister ertoe leidt dat het plan van Zuyderland van tafel gaat. Hoe dan ook, ik blijf strijdbaar en zal samen met de Ziekenhuisalliantie alles op alles zetten om de zorg in onze regio te behouden,” aldus burgemeester Roel Wever.

Het ziekenhuis mét een spoedeisende hulp, geboortecentrum en IC

Het ziekenhuis in Heerlen, gelegen aan de Henri Dunantstraat 5, heeft al jarenlang te maken met onzekerheden en problemen, net als veel andere zorginstellingen in Limburg en door heel Nederland. De toekomst van de zorg staat onder druk door financiële en organisatorische uitdagingen, waardoor er vaak gesukkeld wordt met het behoud van essentiële zorgvoorzieningen zoals spoedeisende hulp, geboortecentra, en intensive care-afdelingen. De onzekerheden rondom deze voorzieningen zorgen voor onrust bij de inwoners, die afhankelijk zijn van toegankelijke en kwalitatief hoogwaardige zorg in hun regio.

Zuyderland Sittard-Geleen

Het gesprek tussen de Heerlense delegatie, bestaande uit burgemeester Roel Wever, wethouder Arlette Vrusch (Zorg), en woordvoerders van de Ziekenhuisalliantie Timoer Reijnders en Theo de Groot, vond plaats in het ziekenhuis aan de Henri Dunantstraat 5 in Heerlen. Ze werden ondersteund door oud-chirurg Paul Hustinx, huisarts Jan Palmen, en voormalig ziekenhuisdirecteur Wim Orbons. Naast dit overleg had Minister Fleur Agema ook gesprekken met leden van de Regietafel en een delegatie van onder andere de gemeente Sittard-Geleen.

 

Bron: Heerlen.nl

Lees meer over Gezondheid.