Bunkerpop 41
Bunkerpop is al 41 jaar hét festival voor het stevigere underground genre. Geen doorsnee pop bandjes of tribute bands uit de door geknede tombola van vergane glorie, nee ook voor een romantisch liefdesliedje kom je begin september niet naar Landgraaf maar wel voor knijterharde riffs en uit het diepst van de ziel geslagen ritmes en rauwe vocalen. Alternatieve metalen en donkere stoner waar, vergis je niet, een enorme passie en gedrevenheid aan ten grondslag ligt. Bunkerpop 41
En dat merk je aan alles. Aan de ongedwongen sfeer, aan het bunkerbier dat betaalbaar blijft. Aan de gastvrijheid en aan de eenvoud zonder opsmuk. Voor de prijs hoef je het al zeker niet te laten. Bunkerpop gaat al jaren niet mee in de exorbitante prijsstijgingen maar is zogezegd zo lekker gewoon gebleven. Dat betekent voor de organisatie ook boksen tegen de stijgende kosten, daarom is het juist zo belangrijk dat niet alleen die trouwe Bunkerpopganger blijft komen maar dat ook de jonge stoner, rock, hardcore, punk en metal liefhebber zijn  weg vindt naar deze zwarte parel van Parkstad.
De 41e editie van Bunkerpop brengt ook dit jaar weer een verscheidenheid aan sub genres binnen de metal scene. Of dat nu de rauwe punk uit de regio van Zjwieg is of de Franse progrock van LizZard, de post punk van Hoofs is of de trip rock van Habitants. Op het voormalige schoolplein van de Oefenbunker echoot ‘Schools Out’ als een oerklank  door en lijkt nimmer ooit te stoppen. Het festival staat dan ook mede door de tomeloze inzet van vrijwilligers en de steun van subsidienten die Bunkerpop en de Oefenbunker een warm hart toe dragen.
Al die medewerkers en artiesten uit binnenland en ver daarbuiten zien jullie dan ook graag komen het eerste weekend van september 2024. Zonder spijt  maar met een voldaan gevoel verlaat je na twee dagen het schoolplein… Schools out en rock’n roll never dies!
Bunkerpop #41 vindt plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 september aan de Heerlenseweg 162 te Landgraaf, op zo’n 15/20 minuten loopafstand van station Landgraaf of Heerlen-Centrum maar ook eenvoudig van de snelweg te bereiken, vanuit welke richting je ook komt.
Programma op vrijdag: Modder (BE), Lintworm (BE), Hometown Crew, Black Monsoon, AMMO, Zjwieg, Out Of The Blue en Promille Kartell (DE).
Programma zaterdag: LizZard (FR), Habitants, Knives (UK), Tangled Horns (BE), Hoofs, Ziggy Splynt, FELT (DE), Enjaku YoYo (JP), Raffnix (DE), Phoenix Ashes, Daddy Unchained, Daan Hoebntjes, Rev Static, Aetrox, F.I.X. en The Key Sessions.
Meer info en tickets via de website: www.oefenbunker.com
Foto’s:  LizZard (FR) en Habitants (NL)