DVO, Groene Ster & Schaesberg (VR1) trekken aan langste eind

De laatste weken van de voorbereiding zijn in volle gang. Terwijl de regionale toernooien langzaam ten einde komen, werken andere ploegen nog hun oefenwedstrijden af. Binnenkort begint ook de bekercompetitie, waar sommige teams deze wedstrijden als extra voorbereiding beschouwen, terwijl anderen al vol voor de prijzen gaan.

DVO had ondanks het klassenverschil de overhand in de wedstrijd tegen eersteklasser GSV.

Op papier leek het een gemakkelijke overwinning voor de nieuwkomer in de 1e klasse, maar dat bleek anders te zijn. Derdeklasser DVO, die al jaren stabiel in de middenmoot van de 3e klasse speelt, kwam in de wedstrijd op een 0-1 achterstand. Daarna nam DVO het initiatief over met meerdere grote kansen en een uitstekende prestatie van de keeper van GSV. Ondanks dat GSV nog met 10 man kwam te staan, wist DVO uiteindelijk maar nipt met 2-1 te winnen.

VV Schaesberg Vrouwen 1 ruim langs Alemannia Aachen Vrouwen 2.

De vrouwen van Schaesberg 1 hebben hun eerste test succesvol afgerond. Op eigen terrein versloegen ze het Duitse Alemannia Aachen met overtuigende cijfers. De eindstand was 5-2, waarbij Luna tweemaal scoorde voor Schaesberg. Ook Caitlyn en Naomi wisten het net te vinden. Het vijfde doelpunt werd gescoord door een speelster van Alemannia zelf.

Groene Ster schiet uit de startblokken.

Na een minder seizoen vorig jaar is de hele selectie klaar voor het nieuwe seizoen. Zondag 25 augustus is het zover: de eerste thuiswedstrijd tegen Best Vooruit. Groene Ster had de wedstrijd bij rust al bijna beslist, met een 3-0 voorsprong na 45 minuten. De thuisploeg speelde de bezoekers volledig zoek. Na rust ging Groene Ster verder op hetzelfde elan; Kevin Werker scoorde uit een vrije trap,  Bas Breukers en Jop Bleijlevens maakte er nog een doelpunt bij. Uiteindelijk won Groene Ster de wedstrijd overtuigend met 6-0.