Koen Bucker bezorgt Roda één punt op bezoek bij VVV-Venlo

Na een 6-1 nederlaag tegen Jong AZ & een puntendeling tegen TOP Oss, stond er aardige druk op het Kerkraadse elftal, de Limburgse derby tegen VVV-Venlo mocht dan ook niet verloren worden.

Openingstreffer Tim Braem aan de zijde van VVV-Venlo

VVV schoot uit de startblokken, en samen met het steunende publiek zette het Roda de eerste tien minuten onder druk. Deze druk leidde tot de openingstreffer van middenvelder Tim Braem. De 18-jarige middenvelder krijgt dit jaar de voorkeur op het middenveld en dit betaalt hij meteen uit.

Overwicht Roda JC

Ondanks schoten aan beide kanten had Roda vrijwel de hele wedstrijd overwicht in balbezit. Vlak na rust had de ploeg uit Kerkrade dan ook controle over de wedstrijd, maar de score bleef in het voordeel van de Venlose zijde.

Doelman Koen Bucker

In het slot van de wedstrijd besloot trainer Bas Sibum zijn doelman Koen Bucker naar voren te sturen, en dit bleek niet zonder succes. Na een afgeslagen voorzet bracht de keeper de bal met een volley terug in de 16-meter. De bal kwam hard tegen rechtsback Jay Kruiver aan en verdween in het doel. Roda ontsnapte uiteindelijk in minuut 90+7 aan wederom puntenverlies