De 33e editie van festival Cultura Nova in Heerlen

Aanstaande vrijdag gaat de 33e editie van Festival Cultura Nova in Heerlen van start. Dit internationale theaterfestival vindt plaats van 30 augustus tot en met zondag 8 september.

Mo et Le Ruban Rouge: een theatrale blik op de wereld om ons heen

Op vrijdag 30 augustus om 21.30 uur start Cultura Nova met een indrukwekkende, gratis toegankelijke openingsvoorstelling van het Franse gezelschap Cie L’Homme Debout. In de binnenstad van Heerlen wordt het ontroerende verhaal van Mo, een kind op de vlucht, tot leven gebracht in een indrukwekkende parade. Vanaf De Bongerd slingert een acht meter hoge pop, begeleid door tientallen lokale vrijwilligers, zich door de stad, op zoek naar een nieuw leven. Mo et le Ruban Rouge is meer dan een parade; het is een reis door de verbeelding. Terwijl Mo een mysterieus rood lint volgt, ontsnapt hij aan de harde realiteit en neemt hij het publiek mee op een poëtische tocht vol verrassingen. Deze openingsvoorstelling is een prachtige mix van theater, muziek en visuele kunst, die niet alleen vermaakt, maar aanzet tot nadenken over actuele thema’s zoals migratie en veerkracht. De parade start op De Bongerd en eindigt op het Festival Plein.

Een veelbelovend weekend programma

Het openingsweekend van Cultura Nova biedt een rijk programma vol bijzondere voorstellingen en activiteiten. Vrijdagavond begint met een indrukwekkende parade, gevolgd door een afterparty met een energieke DJ-set van Joes Brauers in Poppodium Nieuwe Nor.

Widad Mjama en Nubivan

Op vrijdag 30 augustus opent Widad Mjama feat. Khalil Epi (MA) de Spiegeltent met “Aïta Mon Amour”. Zaterdag 31 augustus speelt Nubiyan Twist (UK) en Martin Zimmermann brengt “Danse Macabre” in Theater Heerlen. L’Homme Debout toont “AKA” in Simpelveld, en Danny en Pepijn Ronaldo presenteren “Sono io?” in Theater Heerlen.

Zondag 1 september sluit Ão (BE) het weekend af in de Spiegeltent. In Theater Heerlen wordt “Danse Macabre” herhaald, en in Theater Kerkrade kunnen kinderen genieten van “Archipelago” door Teatro Telaio. Ook vindt er een minisymposium over de verhalen van de Euregio Maas-Rijn plaats in het Royal Theater, en is de interactieve audiotour “KOE” van PANDA te beleven.